Cursussen

Zoek in resultaten
Filter resultaten
Foto: Jongen staat bij rotsen in de zee

Rots en Water Training

Ben je snel boos? Vind je nieuwe vrienden maken moeilijk? Wil je stevig in je schoenen leren staan? De Rots en Water training kan kinderen en jongeren helpen om voor zichzelf op te komen én om beter met andere mensen om te gaan.

Jongen op een fiets

Training: Omgaan met emoties

Iedereen heeft gevoelens. Maar soms vindt je kind het lastig om deze te uiten of kom je er als ouder maar moeilijk achter hoe je kind zich voelt. Bij deze kindergroep merken kinderen dat ze niet de enige zijn die weleens bang, verdrietig of boos zijn.

Foto: Twee peuters op school

Oudercursus Peuter in Zicht

In de peutertijd verandert er veel. Je kind kan steeds meer dingen zelf en gaat graag op onderzoek uit. En: krijgt een heel duidelijke eigen wil. Dit zijn mooie en belangrijke stappen in de ontwikkeling van een kind, maar voor ouders niet altijd makkelijk.

Foto: Twee jongeren met hun telefoon in de hand

Cursus Pittige Pubers

Opgroeiende tieners hebben baat bij veel liefde maar hoe kunt u uw kind weer bereiken als hij of zij in een afwerende houding is beland? Tijdens deze cursus krijgen ouders praktische handvatten om met het soms onbereikbare, ongrijpbare of onverantwoordelijke gedrag van hun opgroeiende tieners om te gaan.

Foto: Gebroken hart met vader en zoon op de ene helft en moeder en dochter op de andere.

Cursus Gescheiden Opvoeden

Hoe geef je je leven weer vorm na een scheiding? Hoe kan je je kinderen goed begeleiden rondom de scheiding en hoe ga je om met hun emoties en je eigen emoties? Hoe kan je de communicatie met je ex-partner verbeteren?

Foto: 2 kinderen die met verf spelen en een high five willen geven

Geef me de Vijf - Basiscursus

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld organiseert opnieuw een vierdaagse cursus voor ouders van kinderen met een autistische beperking. De cursus wordt gegeven door de “Geef met de Vijf”-academie en leert ouders om (beter) af te stemmen op hun kind met autisme.

Foto: Vormen van mensen in allerlei kleuren. Veelzijdige groep mensen.

Workshop: Samengesteld!

Een samengesteld gezin geeft veel uitdagingen, en biedt kansen in het vinden van een nieuwe balans, rust en geluk. Tijdens deze avond bespreken we met elkaar wat het voor jezelf, je partner en je kinderen betekent om in een nieuw, samengesteld, gezin verder te gaan.

Twee knutselende kinderen

Piep zei de Muis Kinderclub

De cursus Piep zei de muis is bedoeld voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar die extra steun nodig hebben omdat ze thuis of in hun directe omgeving te maken hebben met stress en spanningen. Het is een leuke club waar kinderen heel veel plezier hebben, vriendjes maken en iets helemaal voor zichzelf hebben.

Logo Kinderclub Billy Boem

Kinderclub Billy Boem

Billy Boem Kinderclub is er voor kinderen van 8-12 jaar, die steun nodig hebben. Extra steun, omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen.

Logo: De Kinderen Scheiden Mee

Workshop 'De kinderen scheiden mee..'

Als je gaat scheiden is dit niet alleen ingrijpend voor jezelf maar ook voor de kinderen. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Kinderen en jongeren vragen zich af wat er nu allemaal gaat gebeuren. Ze ervaren spanning, onzekerheid, verdriet en soms ook schaamte.

Meisje aan het werk op basisschool.

Faalangsttraining 8-12 jaar

Soms kun je heel bang zijn om iets verkeerd te doen. Bijvoorbeeld als je iets hardop moet zeggen in de klas. Of als je een belangrijke toets moet maken. Je bereidt het goed voor maar op het moment zelf lukt het niet. Je krijgt bijvoorbeeld een rood hoofd of je begint te zweten. Dat geeft een vervelend gevoel, wat we faalangst noemen.

Afbeelding Van Lodenstein College

Pittige Pubers op het Van Lodenstein College

Opgroeiende tieners hebben baat bij veel liefde maar hoe kunt u uw kind weer bereiken als hij of zij in een afwerende houding is beland? Tijdens deze cursus krijgen ouders praktische handvatten om met het soms onbereikbare, ongrijpbare of onverantwoordelijke gedrag van hun opgroeiende tieners om te gaan.

Foto: Hart op raam getekend

Cursus Sterke Stellen

Een relatie gaat niet altijd over rozen. Je moet werk maken van een blijvend goede band met je partner en van een relatie die tegen een stootje kan. Wil je graag werken aan je relatie? Geef je op voor de relatiecursus Sterke Stellen.

Foto: 2 kinderen die met verf spelen en een high five willen geven

Geef me de vijf - Verdiepingscursus

Je hebt de ‘Geef me de 5 Basiscursus’ gevolgd. Je weet wat de oorzaak is van gedrag dat jouw kind met autisme laat zien en kent de basisvaardigheden voor positief contact en het voorkomen van ongewenst gedrag. Nu wil je meer! Dan is deze cursus iets voor jou.