Cursussen

Zoek in resultaten
Filter resultaten
Logo: De Kinderen Scheiden Mee

Workshop 'De kinderen scheiden mee..'

Als je gaat scheiden is dit niet alleen ingrijpend voor jezelf maar ook voor de kinderen. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Kinderen en jongeren vragen zich af wat er nu allemaal gaat gebeuren. Ze ervaren spanning, onzekerheid, verdriet en soms ook schaamte.

Foto: Jongen staat bij rotsen in de zee

Rots en Water Training

Ben je snel boos? Vind je nieuwe vrienden maken moeilijk? Wil je stevig in je schoenen leren staan? De Rots en Water training kan kinderen en jongeren helpen om voor zichzelf op te komen én om beter met andere mensen om te gaan.

Foto van twee hardloopschoenen op een atletiekbaan

Running Therapie voor jongeren van 12 tot 18 jaar

Running Therapie is hardlopen als therapie. Bewegen is niet alleen goed voor je fysieke maar ook voor je mentale gezondheid. Rustig hardlopen zorgt ervoor dat je weer lekkerder in je vel komt te zitten en heeft het een positief effect op psychische klachten zoals somberheid.

Twee knutselende kinderen

Piep zei de Muis Kinderclub

De cursus Piep zei de muis is bedoeld voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar die extra steun nodig hebben omdat ze thuis of in hun directe omgeving te maken hebben met stress en spanningen. Het is een leuke club waar kinderen heel veel plezier hebben, vriendjes maken en iets helemaal voor zichzelf hebben.

Jongen op een fiets

Training: Omgaan met emoties

Iedereen heeft gevoelens. Maar soms vindt je kind het lastig om deze te uiten of kom je er als ouder maar moeilijk achter hoe je kind zich voelt. Bij deze kindergroep merken kinderen dat ze niet de enige zijn die weleens bang, verdrietig of boos zijn.

Foto: Twee peuters op school

Oudercursus Peuter in Zicht

In de peutertijd verandert er veel. Je kind kan steeds meer dingen zelf en gaat graag op onderzoek uit. En: krijgt een heel duidelijke eigen wil. Dit zijn mooie en belangrijke stappen in de ontwikkeling van een kind, maar voor ouders niet altijd makkelijk.

Foto: Twee jongeren met hun telefoon in de hand

Cursus Pittige Pubers bij het CJG Barneveld

Opgroeiende tieners hebben baat bij veel liefde maar hoe kunt u uw kind weer bereiken als hij of zij in een afwerende houding is beland? Tijdens deze cursus krijgen ouders praktische handvatten om met het soms onbereikbare, ongrijpbare of onverantwoordelijke gedrag van hun opgroeiende tieners om te gaan.

Afbeelding Van Lodenstein College

Pittige Pubers op het Van Lodenstein College

Opgroeiende tieners hebben baat bij veel liefde maar hoe kunt u uw kind weer bereiken als hij of zij in een afwerende houding is beland? Tijdens deze cursus krijgen ouders praktische handvatten om met het soms onbereikbare, ongrijpbare of onverantwoordelijke gedrag van hun opgroeiende tieners om te gaan.

Foto: Vormen van mensen in allerlei kleuren. Veelzijdige groep mensen.

Workshop: Samengesteld!

Een samengesteld gezin geeft veel uitdagingen, en biedt kansen in het vinden van een nieuwe balans, rust en geluk. Tijdens deze avond bespreken we met elkaar wat het voor jezelf, je partner en je kinderen betekent om in een nieuw, samengesteld, gezin verder te gaan.

Schets Borstvoedende moeder

Borstvoedingscafé Barneveld

Elke eerste vrijdag van de maand wordt er in Barneveld een Borstvoedingscafé geopend, speciaal voor moeders die borstvoeding geven.

Foto: Hart op raam getekend

Cursus Sterke Stellen

Een relatie gaat niet altijd over rozen. Je moet werk maken van een blijvend goede band met je partner en van een relatie die tegen een stootje kan. Wil je graag werken aan je relatie? Geef je op voor de relatiecursus Sterke Stellen.