Toegankelijkheid

Websites van (semi-)overheidsorganisaties moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ook voor mensen met een beperking.

De overheid heeft hier eisen over vastgesteld. In die eisen staat bijvoorbeeld dat mensen die de muis niet kunnen gebruiken, toch een formulier moeten kunnen invullen. Of dat blinden en slechtzienden geen informatie mogen mislopen vanwege hun beperking. Meer uitleg over de eisen vind je op Digitoegankelijk.nl.

Elkander en Stichting Centrum Jeugd en Gezin Barneveld willen cjgbarneveld.nl zo snel mogelijk volledig toegankelijk maken.

Verbeterpunten

De meeste informatie op deze website voldoet aan de toegankelijkheidseisen. Toch zijn er verbeterpunten:

Aanmeldformulieren (Invis)

Op deze website kun je doorklikken naar formulieren van het sociale kaart-systeem Invis. Elkander bouwt en onderhoudt deze sociale kaart. Deze formulieren zijn niet volledig toegankelijk.

Iedereen die hulp nodig heeft bij het invullen van de formulieren, kan contact opnemen met de Servicedesk van Elkander. Een medewerker van de Servicedesk helpt dan om de aanmelding af te maken. Tel. 050 211 09 50 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur). E-mail: service@elkander.nl. Daarnaast werkt Elkander aan een nieuw technisch systeem voor de sociale kaart. De formulieren in dit systeem zullen volledig toegankelijk zijn.

Pdf-bestanden

Op deze website staan pdf-bestanden die niet volledig toegankelijk zijn. De medewerkers van CJG Barneveld hebben om dit moment niet voldoende kennis en vaardigheden om deze bestanden toegankelijk te maken. We nemen de volgende maatregelen om de toegankelijkheid van bestanden te verbeteren:

  • bestanden verwijderen die niet meer nodig zijn voor de website
  • belangrijke bestanden toegankelijk maken, al dan niet met externe hulp
  • redacteuren informeren over het toegankelijk maken van nieuwe pdf bestanden om toegankelijkheid voor de toekomst verder te garanderen.

Uitzonderingen

Op deze website staat ook materiaal (content) dat niet aan de toegankelijkheidseisen hoeft te voldoen. Toch werken we eraan om dit ook toegankelijk te maken. Het gaat dan om:

Content van derden

Informatie die wij niet zelf hebben toegevoegd en niet zelf beheren, zoals de gegevens van organisaties uit de sociale kaart. Waar mogelijk wijst Elkander de beheerder op deze ontoegankelijke informatie, met het verzoek om deze informatie toegankelijk te maken. Zo nodig geeft Elkander ook uitleg over hoe dat moet.

Filmpjes in de opvoedteksten

In sommige teksten van Opvoedinformatie Nederland zijn informatieve filmpjes opgenomen. Deze filmpjes zijn nog niet volledig toegankelijk, omdat ze niet altijd ondertiteld zijn, geen audiobeschrijving hebbben en geen transcript hebben. Opvoedinformatie Nederland werkt aan het volledig toegankelijk maken van deze filmpjes. Omdat de filmpjes voor 23 september 2020 op de website zijn geplaatst, vallen ze onder de lijst van uitzonderingen.

Toegankelijkheidsverklaring

De volledige stand van zaken kun je nalezen in de uitgebreide toegankelijkheidsverklaring.

Problemen met de toegankelijkheid van deze website?

Kom je een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Dan kun je dit laten weten aan websiteleverancier Elkander. Op veel pagina’s kun je dit doen door op de knop ‘Feedback’ te klikken en het formulier in te vullen. Of stuur een e-mail naar toegankelijkheid@elkander.nl. Vermeld bij je melding de link naar de webpagina waar je het probleem bent tegengekomen.