Preventieaanbod Scholen

Informatie Preventielessen PO en VO

Met ingang van het nieuwe schoolseizoen (2019/2020) wordt de coördinatie van de door de gemeente Barneveld (mede)gefinancierde preventielessen (die nu worden aangeboden door aanbieders als Be Active, Stichting Chris en Voorkom en IrisZorg) uitgevoerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld.

Het CJG gaat dit in opdracht van de gemeente Barneveld doen en start in eerste instantie met preventielessen over alcohol en drugs.

Wat betekent dit voor u?

Wij zijn– door de coördinatie van de preventielessen op één plek te organiseren – voor het onderwijs een vast aanspreekpunt. Dat maakt het voor de school gemakkelijker om preventielessen te organiseren. Ook voor de gemeente Barneveld is het duidelijker welke interventies worden aangevraagd, en wanneer en waarom dat gebeurt. Het CJG Barneveld heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke samenwerkingspartner, zowel voor onderwijs als voor gemeente. Zij zet deze samenwerkingsrelatie graag voort, nu ook op het gebied van de coördinatie van de preventielessen.

Wat kun je verwachten?

Welke preventielessen er beschikbaar zijn, is zichtbaar op de menukaart (PDF, 517,7 kB). Daarin is ook te zien welke keuzes de school zelf kan maken. De menukaart vermeldt in eerste instantie de preventielessen op het gebied van alcohol en drugs; later wordt de menukaart uitgebreid met andere preventielessen. Wanneer de lessen worden uitgebreid, worden de scholen hiervan op de hoogte gesteld.

Financiën

In de nieuwe regeling van de gemeente Barneveld is alleen nog sprake is van een 75%-vergoeding waarbij ouderbetrokkenheid een vaste voorwaarde is.

Ook wordt gebruik gemaakt van erkende leefstijl interventies (het zogenoemde loket gezond leven).

Aanmelden:

Aanmelden kan via de volgende formulieren voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs:

Na aanmelding zal de betreffende zorgaanbieder zo spoedig mogelijk contact opnemen rondom planning en offerte.

Vragen?

Neem bij vragen contact op met Saskia van Gils via 0342-414816 of svangils@cjgbarneveld.nl.