Een vrouw denkt na over vaccineren. Rondom haar hoofd staan 7 vragen. Selecteer een vraag om meer te lezen.1. Vaccineren tegen welke ziekten2. Is vaccineren van deze tijd?3. Ik geloof in Gods voorzienigheid4. Kan mijn baby nu al ziek worden?5. Wat zit er in een vaccin?6. Kan mijn kind reageren op vaccinaties?7. Hoe weet ik of informatie betrouwbaar is?

Vragen over vaccineren

Door middel van vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma beschermen we kinderen tegen twaalf infectieziekten. Omdat bijna alle kinderen in Nederland worden gevaccineerd, komen deze infectieziekten niet of nauwelijks meer voor in Nederland. Om te voorkomen dat de ziekten terugkeren is vaccineren belangrijk. Hoe groter de groep mensen die gevaccineerd is, hoe kleiner de kans dat een ziekte terugkeert. We spreken in dit geval over groepsimmuniteit (of groepsbescherming), voor meer informatie zie: www.rijksvaccinatieprogramma.nl.

Wil je meer weten over het rijksvaccinatieprogramma, klik dan hierboven op een willekeurig wolkje voor meer informatie over het aangegeven onderwerp.

Als je na het lezen van bovenstaande informatie nog andere vragen hebt over vaccineren, dan kun je altijd bij het consultatiebureau terecht. Mail vragen naar cb.barneveld@vggm.nl of stel ze wanneer je op het consultatiebureau komt.

Vergelijk hulpaanbod