Vragen over vaccineren

Door middel van vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma beschermen we kinderen tegen twaalf infectieziekten. Omdat bijna alle kinderen in Nederland worden gevaccineerd, komen deze infectieziekten niet of nauwelijks meer voor in Nederland. Om te voorkomen dat de ziekten terugkeren is vaccineren belangrijk. Hoe groter de groep mensen die gevaccineerd is, hoe kleiner de kans dat een ziekte terugkeert. We spreken in dit geval over groepsimmuniteit (of groepsbescherming), voor meer informatie zie: www.rijksvaccinatieprogramma.nl.

Wil je meer weten over het rijksvaccinatieprogramma, kies dan een van de 7 vragen om verder te lezen.

Als je na het lezen van bovenstaande informatie nog andere vragen hebt over vaccineren, dan kun je altijd bij het consultatiebureau terecht. Mail vragen naar cb.barneveld@vggm.nl of stel ze wanneer je op het consultatiebureau komt.

In de coronacrisis waar we allemaal in zitten, leven er bij velen ook vragen over vaccineren tegen het coronavirus. Dit is geen onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. U vindt hierover informatie op de website van de Rijksoverheid.