Menu

Rots en Water Training

Geplaatst: 30 januari 2020

Foto: Jongen staat bij rotsen in de zee

Ben je snel boos? Vind je nieuwe vrienden maken moeilijk? Wil je stevig in je schoenen leren staan? De Rots en Water training kan kinderen en jongeren helpen om voor zichzelf op te komen én om beter met andere mensen om te gaan.

De Rots en Water training is een sociale weerbaarheidstraining waarin je zowel je lichamelijke als je mentale weerbaarheid traint.

We doen veel leuke oefeningen met elkaar door middel van beweging, spel en opdrachten samen met kinderen van jouw leeftijd. Zo leer je beter om in te schatten wanneer je een Rots kunt zijn en wanneer
Water.

De Rots staat voor weerbaarheid: voor jezelf opkomen, jezelf kunnen verdedigen en in jezelf vertrouwen. Het Water staat voor solidariteit: dat betekent dat je je in kunt leven in andere mensen, oplossingen kan bedenken als je iets moeilijk vindt en dat je jezelf kunt beheersen wanneer je bijvoorbeeld boos wordt.

Bij Rots en Water ga je vooral samen met andere kinderen oefenen maar is er ook een les met een van je ouder(s) of verzorger. In totaal komen we 10 keer bij elkaar en krijg je daarnaast opdrachten om thuis en/of op school te oefenen.

Wat leer je tijdens de training?

  • Je leert een stevige houding aan te nemen
  • Je leert duidelijk te zeggen wat je wil of juist niet wil
  • Je leert je beter te concentreren en je bewust te zijn van je lichaamshouding
  • Je leert je boosheid te beheersen
  • En je krijgt meer vertrouwen in jezelf

Het CJG Barneveld biedt deze training aan voor kinderen tussen 6-10 en 11-13 jaar. Daarnaast wordt er een training aangeboden op het Van Lodenstein College voor jongeren van 12-14 jaar.

In maart starten we met 4 nieuwe trainingen. Aanmelden kan via onderstaande links:

Vergelijk hulpaanbod