Menu

Training: Omgaan met emoties

Geplaatst: 13 november 2019

Jongen op een fiets

Iedereen heeft gevoelens. Maar soms vindt je kind het lastig om deze te uiten of kom je er als ouder maar moeilijk achter hoe je kind zich voelt.

Bij deze kindergroep, voor kinderen van 5 t/m 7 jaar, merken kinderen dat ze niet de enige zijn die weleens bang, verdrietig of boos zijn. Ze leren over gevoelens, wanneer ze zich bang, boos, verdrietig en blij voelen en hoe ze ermee om kunnen gaan. Maar ook waar ze trots op mogen zijn en wat ze goed kunnen. En dat ze hun behoeften en grenzen mogen aangeven en daar hulp en steun bij mogen vragen. Al deze "beschermende factoren" helpen kinderen om goed met situaties thuis, op school, in de buurt etc. om te gaan en gezond te blijven. Dat doen we op een speelse manier. Kinderen leren op jonge leeftijd namelijk veel door te spelen. Want door spelen kun je dingen uit proberen en verwerken. Bij deze kindergroep werken we daarom veel met verhalen, spelletjes en knutselen.
Voor de ouder(s)/ verzorger(s) is er een ouderbijeenkomst waar u meer uitleg krijgt over de thema’s en tips krijgt hoe je je kind tot steun kan zijn. Van te voren krijgt u een intakegesprek.

Praktische informatie
Data:
10, 17, 24 en 31 maart & 7 en 21 april - Er is een ouderbijeenkomst op 3 maart.
Tijd: 15.30-16.30.
Locatie: CJG Barneveld (Bouwheerstraat 52)
Kosten: Eigen bijdrage van 15,-.
Aanmelden: Via het aanmeldingsformulier.

Vergelijk hulpaanbod