CJG Connect

“Een warm hart voor kind en gezin”

Een druk jongetje…
Een moeder die net geopereerd of ernstig ziek is…
Een alleenstaande ouder, een overbelast gezin…

Zomaar een paar voorbeelden waar steun uit het netwerk goud waard is. Maar niet voor iedereen is een netwerk vanzelfsprekend. Het kan ook zijn dat je netwerk al steun biedt en er meer nodig is.

CJG Connect brengt je graag in contact met een gezin of vrijwilligersgezin. Een vrijwilliger/gezin waar je kind een middagje kan spelen of huiswerk kan maken, je kind naar de zwemles wordt gebracht of je samen met een gezin uit de buurt contact op kan bouwen. Hierdoor kan de druk van de ketel worden gehaald en kan je gezin weer wat op adem komen.

De vrijwilligers van CJG Connect hebben een warm hart voor kinderen en trekken graag een poosje met jou en je gezin op.

"Sanne(7) gaat 2 keer in de week zwemmen. Haar moeder kon het vanwege haar chronische ziekte moeilijk aan. Nu gaat ze samen met een vrijwilliger van CJG Connect naar het zwembad. Ondertussen is er een leuk contact tussen de beide gezinnen en trekken ze daarnaast af en toe met elkaar op. "

Voorbeelden van ondersteuning kunnen zijn:

  • Kind(eren) van en naar school, sport of zwemles brengen
  • Kind(eren) een middag in de week opvangen of een rustige plek bieden om huiswerk te maken;
  • Kind(eren) af en toe laten logeren;
  • Als gezin optrekken met een ander gezin, samen naar het bos of met elkaar eten;
  • Samen iets leuks doen met de kinderen of met het andere gezin contact opbouwen;
  • Anders…………….

Hoe werkt het?

Je kunt jezelf aanmelden voor ondersteuning door CJG Connect. Tijdens een kennismakingsgesprek met de coördinator bespreek je de ondersteuningswensen van jou en je gezin. Samen wordt gekeken welke mogelijkheden er in het bestaande netwerk zijn. Afhankelijk van de vraag word je in contact gebracht met een vrijwilliger of vrijwilligersgezin. Natuurlijk is het heel belangrijk dat het klikt tussen jullie en dat je je op je gemak voelt bij elkaar.

De coördinator van CJG Connect ondersteunt het contact en begeleidt jullie bij eventuele vragen. Als er een goede match is tussen je gezin en de vrijwilliger/vrijwilligers gezin, trek je voor een, door jullie samen afgesproken periode met elkaar op. Hoelang de ondersteuning duurt, is afhankelijk van de vraag. Na deze periode stopt de begeleiding, maar in sommige gevallen groeit er een blijvend contact uit.

“Thijs(9) komt om de zaterdag in ons gezin. Hij speelt lekker met onze kinderen en heeft het goed naar zijn zin. Zijn ouders waren overbelast en komen nu wat tot rust. Het contact met de andere kinderen en de gezondheid van ouders is hierdoor beter geworden."

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie of aanmelding kan er contact opgenomen worden met de coördinator, Ina van der Giessen.

Tel: 06-23411081
Mail: ivdgiessen@cjgbarneveld.nl

Bekijk ook de brochure (PDF, 633,6 kB) voor meer informatie.