CJG @Home zoekt vrijwilligers

Geplaatst: 14 februari 2020

Kind op de wip buiten

CJG @Home(voorheen Home-Start) wil een steuntje in de rug bieden aan gezinnen die een lastige periode doormaken. Daarbij zetten vrijwilligers hun eigen ervaring en kwaliteiten in; een luisterend oor, praktische hulp, tijd en aandacht. Door toenemende vraag naar ondersteuning van @Home willen we graag ons vrijwilligersteam uitbreiden.

De voorbereidende cursus van 3 ochtenden start zodra er voldoende aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers zijn. Enthousiast geworden?

CJG @Home
@Home wordt aangeboden aan gezinnen met kinderen(0-18). Hierbij bieden vrijwilligers (opvoedings) ondersteuning, een luisterend oor en praktische hulp vanuit een vriendschappelijk contact. Als vrijwilliger bezoek je het gezin thuis. Afhankelijk van de vraag spreek je wekelijks of eens per 14 dagen af bij het gezin thuis. Daarbij sta je naast ouders en zet je je eigen ervaring en kwaliteiten in voor andere ouders.

Aan de slag
Met zorg kijken we welke vrijwilliger bij welke ondersteuningsvraag en gezin past. In een ontmoeting worden gezin en vrijwilliger aan elkaar voorgesteld en wordt samen met de coördinator gekeken of er een klik is. Daarna is er regelmatig contact met het kind of het gezin. De frequentie van dit contact is afhankelijk van de ondersteuningsvraag.

Vrijwilligers worden ondersteund door de coördinator; deze is beschikbaar voor vragen en begeleiding. Als vrijwilligersteam ontmoet je elkaar tijdens intervisie momenten, een themabijeenkomst of een teambuildingsactiviteit.

Hoe word ik vrijwilliger?
Je kunt je als vrijwilliger aanmelden. Na je aanmelding neemt de coördinator contact op voor een kennismakingsgesprek bij je thuis. In dit gesprek bespreken we je motivatie, wensen, mogelijkheden en de werkwijze van @Home en of het bij jou past.

Als Vrijwilliger:

  • Heb je een warm hart voor ouders en kinderen
  • Heb je contact met ouders op basis van gelijkwaardigheid
  • Ben je betrouwbaar in je afspraken
  • Kom je in aanmerking voor een Verklaring Omtrent Gedrag
  • Vragen we ervaring als ouder of opvoeder

Als CJG bieden we:

  • Een passende voorbereiding en begeleiding op maat van de coördinator
  • Vrijwilligersbijeenkomsten waar je ervaringen met andere vrijwilligers kunt uitwisselen
  • Thema bijeenkomsten
  • Een vergoeding voor de gemaakte reiskosten
  • Een vrijwilligersovereenkomst

Contact
Enthousiast geworden en wil je je aanmelden als vrijwilliger bij het CJG? Of heb je vragen? Dan komen we graag met je in contact.

Ina van der Giessen & Ingrid Davelaar
Coördinatoren Vrijwilligerswerk CJG Barneveld

Tel: Ina 06-23411081 of Ingrid 06-82532337 Email: vrijwilligers@cjgbarneveld.nl