Menu

CJG @Home zoekt vrijwilligers

Geplaatst: 21 november 2019

Opvoeder leest boekje met kind

Home-Start wil een steuntje in de rug bieden aan gezinnen die een lastige periode doormaken. Daarbij zetten vrijwilligers hun eigen ervaring en kwaliteiten in; een luisterend oor, praktische hulp, tijd en aandacht. Door toenemende vraag naar Home-Start willen we graag ons vrijwilligersteam uitbreiden.

De voorbereidende cursus van 3 ochtenden start eind januari. Enthousiast geworden?

Home-Start
Home-Start wordt aangeboden aan gezinnen met kinderen(0-18). Hierbij bieden vrijwilligers (opvoedings) ondersteuning, een luisterend oor en praktische hulp vanuit een vriendschappelijk contact. Als vrijwilliger bezoek je 2 á 3 uur per week hetzelfde gezin bij hen thuis. Daarbij sta je naast ouders en zet je je eigen ervaring en kwaliteiten in voor andere ouders.

Aan de slag
Met zorg kijken we welke vrijwilliger bij welke ondersteuningsvraag en gezin past. In een ontmoeting worden gezin en vrijwilliger aan elkaar voorgesteld en wordt samen met de coördinator gekeken of er een klik is. Daarna is er regelmatig contact met het kind of het gezin. De frequentie van dit contact is afhankelijk van de ondersteuningsvraag.

Vrijwilligers worden ondersteund door de coördinator; deze is beschikbaar voor vragen en begeleiding. Daarnaast organiseren we vrijwilligersbijeenkomsten waar je andere vrijwilligers ontmoet en ervaringen deelt of waar een thema wordt besproken.

Hoe word ik vrijwilliger?
Je kunt je als vrijwilliger aanmelden. Na je aanmelding neemt de coördinator contact op voor een kennismakingsgesprek bij je thuis. In dit gesprek bespreken we je motivatie, wensen, mogelijkheden en de werkwijze van het project waar je interesse naar uitgaat en of het bij jou of je gezin past. Eind januari 2020 start de voorbereidende cursus van 3 ochtenden.

Als Vrijwilliger:

  • Heb je een warm hart voor ouders en kinderen
  • Heb je contact met ouders op basis van gelijkwaardigheid
  • Ben je betrouwbaar in je afspraken
  • Kom je in aanmerking voor een Verklaring Omtrent Gedrag
  • Vragen we ervaring als ouder of opvoeder

Als CJG bieden we:

  • Een passende voorbereiding en begeleiding op maat van de coördinator
  • Vrijwilligersbijeenkomsten waar je ervaringen met andere vrijwilligers kunt uitwisselen
  • Thema bijeenkomsten
  • Een vergoeding voor de gemaakte reiskosten
  • Een vrijwilligersovereenkomst

Enthousiast geworden en wil je je aanmelden als vrijwilliger bij het CJG? Of heb je vragen dan kom ik graag met je in contact!

Ina van der Giessen, coördinator vrijwilligerswerk CJG
Tel: 06-23411081
E: vrijwilligers@cjgbarneveld.nl

Vergelijk hulpaanbod