Maatwerk bij Verlies
Maatwerk bij Verlies

Maatwerk bij Verlies

Algemene informatie

Maatwerk bij Verlies is gespecialiseerd in het bieden van hulp op maat aan kinderen (vanaf 7/8 jaar) en volwassenen die te maken krijgen met een ingrijpend verlies. Het meemaken van een verlies heeft een grote impact: dit proces noemt men rouwen. Naast het rouwen na het overlijden van een dierbare zijn er ook andere vormen van rouw. Bijvoorbeeld rouwen om het verlies van een relatie, het verliezen van gezondheid, het verliezen van je baan of als kind over de scheiding van ouders. Ieder mens beleeft rouw op zijn of haar eigen unieke manier: er is daarom niet één bepaalde goede manier.

Speciale aandacht is er voor kinderen met gescheiden ouders. Een scheiding van ouders heeft vaak grote invloed op kinderen. Het is een ingewikkelde en verdrietige periode waarin er voor alle gezinsleden veel verandert. Goede begeleiding in deze periode helpt kinderen bij hun eigen verwerkingsproces. Maatwerk bij Verlies biedt kinderen daarom individuele gesprekken over de scheiding. Dit geeft hen de mogelijkheid om hun verhaal kwijt te kunnen bij een onafhankelijke persoon. De ervaring leert dat gehoord worden over de scheiding belangrijk is voor een goede verwerking. 

Mijn motto: Mensen die een verlies meemaken hebben bovenal behoefte aan iemand die naar hen luistert. 

Na jarenlange ervaring in de zorg heb ik mij gespecialiseerd in het bieden van hulpverlening op maat bij verlies en rouw. Dit doe ik als psychosociaal verlies- en rouwtherapeut. De mens en diens ideeën staan centraal in de door mij geboden hulpverlening en vanuit daar wordt gezocht naar mogelijkheden en kansen. Via maatwerk sluit ik zoveel mogelijk aan op wat er nodig is om te werken aan een duurzame oplossing voor alle betrokkenen.

Gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in Ede, praktijkruimtes in Utrecht, Bilthoven en Zeist en ambulant in de regio Midden Nederland. Om cliënten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn werk ik veelvuldig samen met een regionaal netwerk van collega-professionals.

Al langere tijd zet ik mij naast het bieden van hulpverlening in voor de ontwikkeling van sociaal professionals. Ik ben actief in verschillende netwerkorganisaties in Ede: Maatschappelijk Netwerk Ede, het Platform voor Onderwijs, Opvoeding en Ontwikkeling en Bewust Ede. Daarnaast ben ik een vast lid van de adviestafel Anders Samen van het Centrum voor Jeugd en Gezin Veenendaal. Tot voor kort gaf ik input aan een hogeschool voor de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Toegepaste Psychologie. En tegenwoordig geef ik sociaal professionals scholing en workshops over verlies en rouw. Het verzorgen van scholing en workshops doe ik onder andere voor de Sociale Academie Utrecht, Samen Veilig Midden-Nederland en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Als professional ben ik geregistreerd in het Register Jeugd- en gezinsprofessionals van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Daarnaast beschikt mijn praktijk over een gecertificeerd kwaliteitssysteem: het Kiwa keurmerk Zorg. Hierdoor voldoe ik aan strenge registratie- en onderhoudseisen.

Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp. Maatwerk bij Verlies is ingekocht door 12 gemeenten. Voor inwoners van deze gemeenten geldt dat zij met een verwijzing een complete vergoeding krijgen voor de kosten van ambulante jeugdhulp. Daarnaast is een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende verzekering is via veel zorgverzekeraars mogelijk.

De geboden hulp is altijd op maat. Meer info via www.maatwerkbijverlies.nl/diensten

Contactinformatie

 06-23 59 04 29 Stationsweg 60 6711PT Ede  www.maatwerkbijverlies.nl Laatste controle: februari 2021

Plan route

Toegankelijk

Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Lift of traplift aanwezig
Goed bereikbaar per openbaar vervoer middels het op korte afstand gelegen NS-station Ede-Wageningen en de zich voor het gebouw bevindende bushalte.

Openingstijden

Hulpaanbod

Coaching voor kinderen na scheiding en verlies

Maatwerk bij Verlies biedt verlies- en rouwtherapie op maat. Het meemaken van een verlieservaring heeft vaak een grote impact en elke verlieservaring brengt een vorm van rouw met zich mee. Hierbij kun je denken aan kinderen die moeite hebben met de situatie rondom de scheiding van ouders en de...

Verlies- en rouwtherapie

Maatwerk bij Verlies biedt verlies- en rouwtherapie op maat. Het meemaken van een verlieservaring heeft vaak een grote impact en elke verlieservaring brengt een vorm van rouw met zich mee. Hierbij kun je denken aan kinderen die moeite hebben met de situatie rondom de scheiding van ouders en de...

Online hulp bij verlies (e-health)

Online hulpverlening bij verlies   Met het e-health programma biedt Maatwerk bij Verlies ook zorg aan via het internet. Ik werk met een vorm van ‘blended care’ waarbij reguliere face-to-face gesprekken (waar mogelijk tijdens het coronavirus) gecombineerd worden met online interventies...

Verlies en rouwbegeleiding voor kinderen (na scheiding en overlijden)

Maatwerk bij Verlies biedt verlies- en rouwbegeleiding op maat. Het meemaken van een verlieservaring heeft vaak een grote impact en elke verlieservaring brengt een vorm van rouw met zich mee. Hierbij kun je denken aan kinderen die moeite hebben met de situatie rondom de scheiding van ouders en de...

Verlies en rouwbegeleiding voor volwassenen (na scheiding en overlijden)

Maatwerk bij Verlies biedt verlies- en rouwbegeleiding op maat. Het meemaken van een verlies heeft een grote impact: dit proces noemt men rouwen. Naast het rouwen na het overlijden van een dierbare zijn er ook andere vormen van rouw.  Bijvoorbeeld rouwen om het verlies van een...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Mediator, conflictbemiddelaar Therapeuten
Vergelijk hulpaanbod