Menu

Home-start

"Met een meisje van 3,5 en een jongetje van 2 ben ik de hele dag aan het waarschuwen. Ik krijg veel ongevraagd advies van mensen uit mijn omgeving, maar kan daar mijn eigen weg niet in vinden. Hoe krijg ik het weer gezellig in huis?”

“Mijn oudste zoon heeft veel moeite met de overgang van de basis naar de middelbare school. Hij heeft structuur nodig, maar als ouder voel ik me daar onzeker en gespannen over. Tegen de vrijwilligster kan ik eerlijk zijn over wat ik moeilijk vindt. Onze gesprekken en haar tips helpen echt. Ik voel me steeds zekerder en wordt weer de moeder die ik wil zijn.”

Opvoeden, je staat er niet alleen voor!

Zomaar twee voorbeelden dat het opvoeden van kinderen niet altijd vanzelf gaat. Iedereen gezin maakt weleens een periode mee waarin het minder goed gaat. Misschien is er sprake van ziekte, een baby die veel huilt, pittig gedrag van je kind, of overbelasting van één van de ouders. Meestal kun je de problemen zelf oplossen maar soms kan het een opluchting zijn als iemand de tijd neemt om naar je te luisteren, je een handje helpt met de kinderen, samen met je gezin naar het bos of met je meedenkt over opvoedingsvragen. De vrijwilliger van Home-Start wil je graag een steuntje bieden.

Een indruk krijgen van Home-Start in de praktijk? Bekijk de video!

Wat doet Home-Start?

Ervaren vrijwilligers bieden ondersteuning aan gezinnen met kinderen van 0-18 jaar. Doel van de ondersteuning is om de druk van de ketel te halen, rust en ruimte te creëren waardoor er oplossingen in zicht komen. Home-Start wil helpen het zelfvertrouwen van ouders te vergroten en voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. De vrijwilligers zijn zelf ouder en hebben een voorbereidende training gevolgd. De vrijwilligers worden hierna begeleid en ondersteund door de coördinator. Met de steun van vrijwilligers wordt vaak een negatieve spiraal doorbroken en komt er weer lucht en ruimte voor gezelligheid in het gezin.

Hoe werkt het?

Ieder gezin die behoefte heeft aan ondersteuning kan zich aanmelden. Na aanmelding bespreek je met de coördinator hoe de vrijwilliger jouw gezin kan ondersteunen. Jouw vragen zijn daarbij het uitgangspunt voor de ondersteuning. Daarna wordt een vrijwilliger voorgesteld die wekelijks bij je thuis komt. Vertrouwen in elkaar, daar gaat het vooral om. De duur van de ondersteuning kan variëren van 3 maanden tot ongeveer 1 jaar. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie of aanmelding kan er contact opgenomen worden met de coördinator, Ina van der Giessen.

Dit kan per mail via: vrijwilligers@cjgbarneveld.nl. Telefonisch: 06-23411081

Meer informatie www.home-start.nl

Bestanden

FlyerHome-Start PDF, 573,3 kB
Vergelijk hulpaanbod