Maak je hart voor je relatie

Een goede relatie met je partner onderhouden is niet vanzelfsprekend. Helaas scheiden er meer mensen dan ooit.

  • Wil je problemen voorkomen?
  • Heb je twijfels over je relatie?
  • Of wil je weten hoe je je scheiding het beste kunt regelen?

Maak dan als eerste stap een afspraak met een maatschappelijk werker van Elan of Stimenz voor een onafhankelijk en kosteloos advies. Wij denken met je mee, zodat je helder krijgt wat de beste weg kan zijn voor jouw situatie. Je kunt bij ons terecht met onderstaande vragen:

  • GOED BEGINNEN. In het begin van je relatie maak je belangrijke keuzes die bepalend kunnen zijn voor het verdere verloop. Hoe zeker ben je van je partner en wat verwacht je van de relatie? Kies je voor samenwonen of voor een geregistreerd partnerschap? Of ga je trouwen, en hoe zit dat precies met huwelijkse voorwaarden? Kan je nog wel in gemeenschap van goederen trouwen?
  • HET LEUK HOUDEN. Een druk leven, de komst van kinderen, het omgaan met (menings)verschillen: de uitdaging is om met elkaar een weg te vinden waar je je allebei goed bij voelt. Hoe doe je dat? En wat als dit even niet meer lukt? Misschien heb je al langer het gevoel dat het niet goed gaat tussen jullie en weet je niet hoe het verder moet. Je kúnt actie ondernemen, voorkomen is beter dan genezen.
  • ZO GOED MOGELIJK UIT ELKAAR GAAN. Misschien gaat het echt niet meer tussen jullie en wil je scheiden. Wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe pak je dit aan? En wat zijn je rechten en plichten? En wat is de beste route? Via een advocaat, mediator of een partij waar je online je scheiding kunt regelen? Wat past het beste bij jullie persoonlijke situatie? En als je kinderen hebt, hoe regel je het goed voor hen? Voor die laatste vraag kan het Centrum voor Jeugd en Gezin worden ingeschakeld.

Cursussen en workshops

Bekijk het complete aanbod van cursussen en workshops (PDF, 448,8 kB) om je relatie leuk te houden of – als het echt niet meer gaat – wat je moet doen om op een goede manier uit elkaar te gaan, zeker ook als er kinderen bij zijn betrokken.

Wie zijn hierbij betrokken?

Het Maatschappelijk Werk is in de gemeente Barneveld hét startpunt bij (het voorkomen van) relatieproblemen en scheiding. Hiervoor kun je terecht bij Elan Barneveld of Stimenz. Mocht je vragen hebben over de kinderen in relatie tot een eventuele scheiding, dan kun je terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld. Hieronder vind je onze contactgegevens.

Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek, kun je telefonisch een afspraak maken op de volgende manieren:

Websites

Kijk voor meer informatie op:

De campagne ‘Maak je hart voor je relatie’

De campagne ‘Maak je hart voor je relatie’ is de uitwerking van het coalitieakkoord ‘Dynamisch, Duurzaam, Verbonden’ van SGP, ChristenUnie, Pro’98 en CDA waar staat:

“Het verbreken van relaties heeft grote gevolgen; voor de partners in kwestie, voor de eventuele kinderen, maar ook voor de samenleving. We vinden het belangrijk dat in preventieve zin wordt geïnvesteerd in het voorkomen van echtscheidingen en het beperken van de gevolgen, bijvoorbeeld door het intensiveren van activiteiten op dit vlak van en door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld. Mensen weten, bij voorkeur zo vroeg mogelijk, waar zij voor (hulp)vragen en advies terecht kunnen. Communicatie is belangrijk; niet alleen als verwijzing naar hulp en advies, maar ook om deze problematiek bespreekbaar te maken.”

Het CJG Barneveld heeft samen met de gemeente Barneveld en het maatschappelijk werk (Stimenz en Elan Barneveld) de campagne voorbereid. De campagne is niet alleen gericht op het voorkómen van echtscheidingen maar ook op het beperken van de gevolgen ervan, bijvoorbeeld door het aanbieden van activiteiten, bijeenkomsten, cursussen en workshops.

Het maatschappelijk werk is in Barneveld hét startpunt bij (het voorkomen van) relatieproblemen en scheiding. Ook andere verenigingen en kerken doen dat. Het CJG Barneveld helpt bij vragen over wat de gevolgen van een scheiding voor kinderen kunnen zijn en hoe hiermee kan worden omgegaan.

Bestanden

Flyer CJGBarneveld
Echtscheidingen 2018
PDF, 448,8 kB
Flyer CJGBarneveld
RelatieWijzer
PDF, 676,1 kB