Hardlooptraining voor jongeren van 12 tot 18 jaar

Geplaatst: 20 april 2021

Een hardloper staat klaar voor de start op een hardloopbaan. Je ziet alleen de 2 voeten me sportschoenen.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld en running therapeut Mieke Lijbers organiseren voor jongens en meiden van 12 tot 18 jaar opnieuw een hardlooptraining.

“Van jongeren wordt in deze coronatijd veel gevraagd: het online volgen van lessen, de beperkte bewegingsvrijheid, weinig of geen contact met vrienden. Jongeren die het thuiszitten zat zijn, misschien wat somber zijn en het leuk vinden om met een aantal andere jongeren te bewegen, wordt – vanwege de grote belangstelling – opnieuw de Running Therapie georganiseerd. Nu met twee groepen op dinsdag- en donderdagavond.

Running Therapie is hardlopen als therapie. Bewegen is niet alleen goed voor je fysieke maar ook voor je mentale gezondheid. Rustig hardlopen zorgt ervoor dat je weer lekkerder in je vel komt te zitten en heeft het een positief effect op psychische klachten zoals somberheid. Je kunt je beter concentreren op school of op je werk, het geeft zelfvertrouwen, een flinke energie boost, een gezonder lijf en het gevoel dat jijzelf weer de regie voert! Om mee te doen met running therapie hoef je geen ervaring te hebben met sporten of hardlopen in het bijzonder. Running therapeute Mieke Lijbers loopt letterlijk met je mee, ze motiveert waar nodig en zorgt voor leuke en afwisselende trainingen.

Programma
Running Therapie start met een persoonlijke intake. Vervolgens wordt 10 weken 2x per week samen, coronaproof, met maximaal 8 jongeren getraind. Jongeren ontvangen een trainingsschema voor thuis en ze lopen 1x per week zelfstandig. De trainingen vinden plaats in het Schaffelaarsebos of – bij slecht weer – in het Transferium (naast de Harselaartunnel). Alleen gemakkelijke kleding en sportschoenen zijn nodig. Er worden twee groepen van maximaal 8 deelnemers gevormd.

  • De persoonlijke intake vindt begin mei plaats;
  • De startdatum voor beide groepen is op 18 mei 2021 en vervolgens wordt iedere dinsdagavond en donderdagavond getraind;
  • Groep 1 traint op dinsdag- en donderdagavond van 18.30 tot 19.15 uur;
  • Groep 2 traint op dinsdag- en donderdagavond van 19.20 tot 20.05 uur.

Informatie & aanmelden
Jongeren betalen alleen de inschrijfkosten (€ 25,-). Aanmelden kan via het aanmeldformulier.