Hoe kom ik de kerstvakantie en de weken daarna door? We helpen je graag!

Geplaatst: 16 januari 2021

Moeder en zoon kijken samen naar een boekje

Door de opnieuw verscherpte coronamaatregelen zitten kinderen de komende weken weer thuis. Misschien zit je met de vraag hoe je de komende weken als gezin goed doorkomt. We helpen je daarmee graag op weg.

In het voorjaar hebben we een pagina online gehad met allerlei tips & tricks. Een aantal van de toen vermelde tips & tricks, zijn ook weer opgenomen op deze pagina. Daarbij ook een aantal nieuwe. Doe er je voordeel mee voor de komende periode.

Wanneer je op zoek bent naar een overzicht van manieren ter omgang met het coronavirus en de gevolgen ervan, verwijzen we ten eerste naar de website van het Nederlands Jeugdinstituut. Zij geven een overzicht van informatie en tips voor zowel kinderen, ouders, professionals en gemeenten. Zij hebben bovendien ook ideeën voor activiteiten in de kerstweek en activiteiten in de oudejaarsweek. Ook geven zij 10 tips voor de omgang met de nieuwe thuissituatie die de komende tijd nog anders is dan normaal.

Neem vakantie van het normale en doe eens gek!
Vakantie vieren op een zonnig oord zit er even niet in. Maar vakantie vieren van het normale, kan altijd. Laat je verrassen door de ideeën van Heutink voor Thuis en neem vakantie van het normale en doe eens gek!

Gratis printables
Gezinnig biedt gratis printables aan die rust, plezier of houvast kunnen geven in deze alles-is-anders tijd. Voorbeelden zijn de Dagboekklets om met je kind de dag door te nemen en ruimte te creëren om zijn/haar emoties te uiten. De Thuisklets kaarten geven verschillende opties voor leuke 'breaks' door de dag heen. En de Kletskaarten kunnen worden gebruikt om iemand blij te maken. Kijk ook verder voor andere printbare en leuke ideeën.

Flip, grote vriend en corona
Op de website van Flip en grote vriend is een informatief prentenboek te downloaden over Flip en grote vriend. Het prentenboek gaat over Corona en legt, op een voor jonge kinderen geschikte wijze, uit wat er gaande is en wat dit voor ons betekent. Het prentenboek is op de website ook te luisteren.

Het museum bij jou thuis
Naar het museum gaan zit er voor nu even niet in. Maar er zijn wel opties om het museum naar jou thuis te halen.Speel spelletjes, doe proefjes, bekijk een museum vanaf de computer of bekijk het overzicht van alle museum gerelateerde ideeën.

Lezen
Voor de liefhebbers van Meester Jaap, is er op Youtube een afspeellijst met verschillende Meester Jaap verhalen die worden voorgelezen door Jacques Vriens.

Stress?
Ervaar je stress als ouders in deze periode en wordt het teveel? Maak gebruik van de tips van Augeo. Weet dat je niet de enige ouder bent die mogelijk stress ervaart. Deze periode vraagt veel van iedereen.

Hoe ga ik om met mijn puber?
Ook voor pubers is deze tijd mogelijk ingewikkeld of verwarrend. Bovendien kan de omgang met pubers voor jou als ouder ook uitdagend zijn. Om die reden hebben we als CJG op 14 december een webinar gehouden over de gebruiksaanwijzing van pubers. Deze willen we graag publiekelijk aanbieden. Bekijk het webinar. De webinar duurt ongeveer 60 minuten en is te bekijken tot 14 januari 2021.

Hoe motiveer ik mijn tiener voor thuisonderwijs?
Je tieners zijn thuis wellicht niet altijd even gemotiveerd voor het thuisonderwijs. Om die reden heeft het Nederlands Jeugdinstituut een aantal tips op een rijtje gezet.

Vergelijk hulpaanbod