Blog: Get your daily HUB now!

Geplaatst: 1 februari 2021

Je ziet iemand benen met hardloopschoenen aan de voeten

Verschillende medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld vertellen door middel van een blog over hun werk of wat hen bezighoudt. Deze keer is dat Arjan Kim, als schoolmaatschappelijk werker ISK & ambulant gezinsbegeleider verbonden aan het CJG Barneveld.

Klinkt lekker commercieel, hè! Wat het betekent, is nog even een raadsel, maar niet lang meer. Eerst even over dat aardig irritant wordende virus met dito beperkingen.

Die lockdown ben je natuurlijk inmiddels meer dan zat… en het woordje balans komt je ongetwijfeld ook al aardig de neusgaten uit. En het tijdelijke jasje van thuisdocent trek je misschien al met tegenzin aan. Om nog maar te zwijgen over het groeiende schuldgevoel dat je alles maar half aan het doen bent. Half vader, half werknemer, half partner. De thuiswerkende man heeft het maar zwaar these days.

Wij mannen zijn nou eenmaal taakgericht en hyper gefocust en gebaat bij een duidelijke structuur die wordt gekenmerkt door vooral één ding tegelijk. Is die structuur aanwezig, dan ervaren wij zowel ons werknemer-, vader- en partnerschap als een zuivere bezigheid met groot resultaat, namelijk… geluk.

Het thuiswerken heeft die zuiverheid in onze rolbeleving aardig vertroebeld. Zo was ik laatst een luier aan het verschonen, terwijl ik eigenlijk alleen maar naar beneden liep voor verse koffie tussen twee vergaderingen door. Mijn vrouw en kids werden meer en meer obstakels. Dit moest anders. De rollen moesten weer zuiver. Maar hoe?

Ik heb slechts 1 ding toegevoegd: een Half Uur Bewegen (HUB)

Elke dag een half uur bewegen. Elke dag een half uur geen kinderen Geen vrouw. Geen werk. Alleen maar bewegen. Het liefst buitenshuis. Hardlopen, fietsen, you name it. Hoe egoïstischer, hoe beter. Het liefst tussendoor, ergens halverwege de dag. Maak het geen sluitpost, maar een dagelijks hoofd-ingrediënt.

Het effect: Een half uur écht voor jezelf kiezen, stelt je in staat je flexibeler op te stellen in de uren er omheen. Jij blij, kids blij, vrouw blij.
Dus trek aan die hardloopschoenen en…. HUB Holland HUB!

Vergelijk hulpaanbod