Najaarsoverzicht Cursussen & Trainingen CJG Barneveld

Geplaatst: 24 augustus 2020

Peuter spelend in bladeren

Komend najaar organiseert het CJG Barneveld de volgende cursussen en trainingen.

Door de Coronacrisis kunnen we helaas minder bestaand aanbod presenteren waarvoor je jezelf dit najaar kunt aanmelden, doordat wij voor uitgestelde trainingen zoals de Rots en Water trainingen voorrang geven aan deelnemers die reeds waren ingeschreven. Houd de website in de gaten, wij informeren je op deze wijze op het moment dat er plekken vrijkomen.

Wel kunnen we jou enkele nieuwe trainingen aanbieden die, zoals je van ons gewend bent, staan voor kwaliteit en deskundigheid. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de Corona-maatregelen die op dat moment van toepassing zijn.

Voor kinderen/jongeren

Workshops “En de kinderen scheiden mee” (gebaseerd op het Zandkastelenprogramma) voor kinderen en jongeren van 6 t/m 17 jaar

In deze onzekere periode kan je kind een steuntje in de rug goed gebruiken. De workshop helpt je kind beter te begrijpen wat er allemaal gebeurt tijdens een scheiding en hoe hij/zij hiermee om kan gaan.

Bekijk De Kinderen Scheiden Mee Aanmeldpagina voor meer informatie, data en hoe je je kind kunt aanmelden.

Training: Omgaan met Emoties, voor kinderen van 5 t/m 7 jaar

Iedereen heeft gevoelens. Maar soms vindt je kind het lastig om deze te uiten of kom je er als ouder maar moeilijk achter hoe je kind zich voelt. Bij deze kindergroep merken kinderen dat ze niet de enige zijn die weleens bang, verdrietig of boos zijn. Ze leren over gevoelens, wanneer ze zich bang, boos, verdrietig en blij voelen en hoe ze ermee om kunnen gaan. Maar ook waar ze trots op mogen zijn en wat ze goed kunnen. En dat ze hun behoeften en grenzen mogen aangeven en daar hulp en steun bij mogen vragen.

Meer informatie, data en aanmelden is te vinden op de Omgaan met Emoties Aanmeldpagina.

Voor ouders & verzorgers

Cursus Peuter in Zicht

In de peutertijd verandert er veel. Je kind kan steeds meer dingen zelf en gaat graag op onderzoek uit. En: krijgt een heel duidelijke eigen wil. Dit zijn mooie en belangrijke stappen in de ontwikkeling van een kind, maar voor ouders niet altijd makkelijk. Opvoeden betekent dat je als ouder meegroeit met de ontwikkeling van je kind. Je sluit aan bij wat je kind al kan of juist moet leren. Veel ouders vinden het prettig om hierover met andere ouders te praten. Herken je dat ook? Dan is de cursus Peuter in Zicht iets voor jou.

UPDATE: De cursus is vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Workshop: Samengesteld!

Een samengesteld gezin geeft veel uitdagingen, en biedt kansen in het vinden van een nieuwe balans, rust en geluk. Tijdens deze avond bespreken we met elkaar wat het voor jezelf, je partner en je kinderen betekent om in een nieuw, samengesteld, gezin verder te gaan.

Meer informatie en de datum van de workshop is te vinden op de Samengesteld Aanmeldpagina.

Cursus Gescheiden Opvoeden

  • Hoe geef je je leven weer vorm na een scheiding?
  • Hoe kan je je kinderen goed begeleiden rondom de scheiding en hoe ga je om met hun emoties en je eigen emoties?
  • Hoe kan je de communicatie met je ex-partner verbeteren?

Bovenstaande vragen staan in deze cursus centraal en is bedoeld voor alle ouders uit de gemeente Barneveld die te maken hebben met een (recente) scheiding en de gevolgen die een scheiding met zich mee brengt.

Meer informatie en de wijze van aanmelden is te vinden op de Gescheiden Opvoeden Aanmeldpagina.

Cursus pittige pubers

Opgroeiende tieners hebben baat bij veel liefde maar hoe kunt u uw kind weer bereiken als hij of zij in een afwerende houding is beland? Tijdens deze cursus krijgen ouders praktische handvatten om met het soms onbereikbare, ongrijpbare of onverantwoordelijke gedrag van hun opgroeiende tieners om te gaan.

Data en meer informatie is te vinden op de Pittige Pubers Aanmeldpagina.- UPDATE: Vanwege grote belangstelling is deze cursus op dit moment volgeboekt. Eventuele nieuwe plekken worden op deze plek bekend gemaakt.

Workshop: Alles wat je wilt weten over het puberbrein

Vanaf de leeftijd van 10 jaar merk je soms dat het gedrag van je kind al wat veranderd. Maar als je weet wat er in het puberbrein verandert, dan wordt het ook duidelijker waar het typische pubergedrag vandaan komt. En hoe je hier in de opvoeding op aan kunt sluiten. In deze workshop word je meegenomen in wat er allemaal gebeurt in de brein van pubers.

Meer informatie vind je op de Workshop Puberbrein Aanmeldpagina. - UPDATE: Vanwege grote belangstelling is deze workshop op dit moment volgeboekt. Eventuele nieuwe plekken worden op deze plek bekend gemaakt.

Pittige pubers op het Van Lodenstein College

Opgroeiende tieners hebben baat bij veel liefde maar hoe kunnen zij bereikt worden wanneer zij in een afwerende houding zijn beland? Tijdens deze cursus krijgen ouders praktische handvatten om met het soms onbereikbare, ongrijpbare of onverantwoordelijke gedrag van hun opgroeiende tieners om te gaan.

Deze cursus is vol.

Vergelijk hulpaanbod