Maatregelen CJG i.v.m. Coronavirus

Geplaatst: 19 juli 2020

Logo CJG op brief

Wij informeren u, door middel van dit bericht, welke gevolgen (de uitbraak van) het coronavirus heeft voor de dienstverlening van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Cursussen, trainingen & activiteiten

Met de aangescherpte maatregelen van afgelopen maanden heeft het CJG eerder dit voorjaar het besluit genomen om alle vormen van groepswerk, die de afgelopen maanden plaats zouden vinden, te annuleren. Dit betekent concreet dat een deel van het voorjaarsaanbod van het CJG verschoven is naar het najaar. Deelnemers van aanbod wat dit voorjaar aangeboden zou worden, behouden hun plaats voor het verschoven aanbod. De nieuwe data worden gecommuniceerd aan de betrokken deelnemers.

Wij willen je graag informeren dat er ook cursusaanbod wordt aangeboden, waar nog plekken vrij zijn. Dit betreft zowel aanbod voor kinderen als voor ouders/opvoeders. Bekijk ons najaarsoverzicht voor een overzicht.

Ondersteuning van gezinnen en gesprekken met kinderen en jongeren

Voor wat betreft de ondersteuning van gezinnen en de gesprekken met kinderen en jongeren is eerder besloten om deze zoveel als mogelijk te veranderen in een telefonische afspraak. Op dit moment geven de versoepelingen de mogelijkheden tot fysieke afspraken, met de normen van het RIVM als uitgangspunt. De medewerkers van het CJG gaan hier op verschillende wijze mee om. U/jij wordt hierover benaderd door de betreffende medewerker.

Inloopspreekuren

Vooralsnog zijn de inloopspreekuren telefonisch. Dit geldt in elk geval tot 1 september. Na deze datum communiceren wij opnieuw op welke manier de spreekuren worden vormgegeven. In de vakantieperiode zijn de inloopspreekuren altijd telefonisch. Dit betekent concreet dat je contact met ons op kunt nemen op elke werkdag van 09:00-12:00. Een medewerker van het CJG staat je graag te woord rondom alle vragen over opgroeien en opvoeden.

Vergelijk hulpaanbod