Menu

Maatregelen CJG i.v.m. Coronavirus

Geplaatst: 11 mei 2020

Logo CJG op brief

Wij informeren u, door middel van dit bericht, welke gevolgen (de uitbraak van) het coronavirus heeft voor de dienstverlening van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Coronamaatregelen Centrum voor Jeugd en Gezin

Op 15 maart heeft de regering – in het belang van het bestrijden van de verspreiding van het virus – nieuwe en vergaande maatregelen aangekondigd, waaronder het sluiten van scholen en kinderopvang. In dat licht vinden wij het niet passend groepsactiviteiten van het CJG Barneveld – zoals workshops en trainingen – doorgang te laten vinden.

Met de aangescherpte maatregelen van afgelopen week heeft het CJG het besluit genomen om alle vormen van groepswerk dit voorjaar te annuleren. Dit betekent concreet dat het voorjaarsaanbod van het CJG zoveel mogelijk zal worden verschoven naar het najaar. Deelnemers van aanbod wat dit voorjaar aangeboden zou worden, behouden hun plaats voor het verschoven aanbod. Op dit moment zijn de nieuwe data nog niet bekend. Deze worden gecommuniceerd via deze website. Deelnemers van cursussen en trainingen worden hier ook per mail over geïnformeerd.

Ondersteuning van gezinnen en gesprekken met kinderen en jongeren

Voor wat betreft de ondersteuning van gezinnen en de gesprekken met kinderen en jongeren hebben wij ook besloten om deze de komende weken geen doorgang te laten vinden of deze te veranderen in een telefonische afspraak. U/jij wordt hierover benaderd door de betreffende medewerker. In de weken die volgen zal de CJG medewerker met u blijven overleggen wat er nodig is en welke mogelijkheden er zijn in het aanbieden van de hulpverlening.

Vragen?

Hebt u na het lezen van deze brief vragen? Neem dan contact met ons op per mail of via 0342-414816 (bereikbaar van ma t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00, behalve op woensdag- en vrijdagmiddag).

Elke werkdag (behalve woensdagochtend) is er in de ochtenduren 09:00-12:00 een medewerker beschikbaar voor vragen over opvoeden en opgroeien. Deze medewerker is bereikbaar via 0342-414816. Via ditzelfde telefoonnummer biedt het CJG de komende weken eveneens een avondspreekuur aan op dinsdag- en donderdagavond. Er is een medewerker bereikbaar op de volgende momenten:

  • Dinsdagavond 12 mei, 19 mei, 26 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni & 23 juni van 19:30-21:00.
  • Donderdavond 14 mei, 28 mei, 4 juni, 11 juni, 18 juni & 25 juni van 19:30-21:00.
Vergelijk hulpaanbod