Hulpaanbod CJG Barneveld

Geplaatst: 5 juli 2019

Lachende peuter

Het CJG Barneveld biedt op verschillende manieren hulp aan kind en gezin. We ondersteunen graag wanneer er vragen zijn over opgroeien en opvoeden. Op zoek naar hulp? Bekijk welk aanbod bij jou past.

Ambulante Gezinsondersteuning

Ambulante gezinsondersteuning betekent ondersteuning in de thuissituatie door een jeugdprofessional. In overleg met de ambulant gezinsondersteuner wordt er samen met de opvoeder een gezinsplan opgesteld met relevante doelen. Ook wordt de frequentie en de duur van de hulp, in overleg met het gezin vastgelegd. De ambulant begeleider ondersteunt in het uitvoeren van het plan. Op de pagina over ambulante gezinsondersteuning vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Schoolmaatschappelijk Werk

Op alle scholen in de gemeente Barneveld, zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs biedt het CJG schoolmaatschappelijk werk. Dit is kosteloze, kortdurende hulpverlening. De schoolmaatschappelijk werker kan bijvoorbeeld worden ingezet voor een kortdurend traject om een kind te helpen bij sociaal-emotionele vragen of het aanleren van vaardigheden die het nog niet beheerst. Folders en hoe een kind kan worden aangemeld, vind je op de pagina over het schoolmaatschappelijk werk.

Trainingen, cursussen en workshops

Het gehele jaar door biedt het CJG Barneveld verschillende trainingen, cursussen en trainingen aan voor zowel jong en oud. Te denken valt aan weerbaarheidstrainingen voor kinderen of opvoedcursussen voor ouders. Benieuwd naar het aanbod? Bekijk onze speciale cursuspagina.

CJG @Home & CJG Connect

Het CJG werkt met ook met vrijwilligers. Vrijwilligers die zelf ouder zijn en weten hoe pittig opvoeden soms kan zijn. Zij hebben een startcursus gevolgd en worden door de coördinator van het vrijwilligerswerk. De ondersteuning is er voor gezinnen met kinderen van 0-17 jaar, of vanaf 28 weken zwangerschap. De vraag van de ouders staat centraal.

CJG @Home geeft opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte opvoedvragen. De vrijwilliger komt bij het gezin thuis en biedt een luisterend oor, vertrouwen en praktische hulp vanuit een vriendschappelijk contact. Samen praten over de vragen die er zijn en naar oplossingen zoeken of samen naar een speeltuintje of een spelletje doen met de kinderen. Bekijk de CJG @Home pagina voor meer informatie.

CJG Connect biedt ondersteuning aan gezinnen die geen of onvoldoende netwerk hebben en waar tijdelijke steun gewenst is. Gedacht kan worden aan het tijdelijk halen/brengen van en naar sport of school. Een vrijwilligers gezin waar een kind terecht kan om huiswerk te maken of kan spelen. Of een gezin waar en kind kan logeren. Soms kan de vraag ook liggen in het samen opbouwen van contacten in de buurt met een ander gezin. Het doel is ervoor zorgen dat gezinnen weer wat op adem kunnen komen. Meer informatie is te vinden op de pagina over CJG Connect.

Inloopspreekuren

We denken graag met opvoeders mee die een vraag hebben. Daarom hebben we in de hele gemeente Barneveld gratis spreekuren waar je terecht kunt met al je vragen over opgroeien en opvoeden. Onze medewerkers denken graag met je mee. Benieuwd waar en wanneer je terecht kunt? Bekijk het overzicht.