Workshop 'De kinderen scheiden mee..'

Geplaatst: 18 november 2020

Logo: De Kinderen Scheiden Mee

Als je gaat scheiden is dit niet alleen ingrijpend voor jezelf maar ook voor de kinderen. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Kinderen en jongeren vragen zich af wat er nu allemaal gaat gebeuren. Ze ervaren spanning, onzekerheid, verdriet en soms ook schaamte.

Kinderen en jongeren worstelen met vragen die ze niet durven of kunnen stellen aan hun ouders. Ze voelen zich vaak heen en weer geslingerd tussen hun eigen verdriet en het verdriet van hun ouders. Jonge kinderen reageren vaak angstig: oudere kinderen voelen zich vaak onbegrepen.

In deze onzekere periode kan je kind een steuntje in de rug goed gebruiken. De workshop helpt je kind beter te begrijpen wat er allemaal gebeurt tijdens een scheiding. En hoe hij/zij hiermee om kan gaan. Samen met acht tot tien leeftijdsgenoten gaat je kind onder begeleiding van twee trainers (coaches) op een ontspannen wijze aan de slag. De workshop helpt je kind op weg om door de (moeilijke) scheidingsperiode heen te komen en geeft jou als ouder een aanzet om op een praktische manier met je kind om te gaan.

De workshop is voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen verdeeld in basis- en middelbare schoolleeftijd. Het CJG biedt gedurende het jaar verschillende workshops aan voor verschillende leeftijdsgroepen. In dit bericht lees je welke workshops er de komende tijd worden aangeboden.

Wanneer kan je kind meedoen?
Je kind kan meedoen als je gescheiden bent. Het maakt niet uit of dit nog maar net of al wat langere tijd geleden is. Er hoeven geen problemen met je kind te zijn: alle kinderen zijn welkom! Voordat je kind kan deelnemen aan de workshop word je uitgenodigd voor een algemene ouderbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de ouders uitleg over de workshop en kunnen zij vragen stellen.

Voorwaarde is dat beide ouders toestemming geven dat hun kind de workshop gaat volgen. Geen toestemming van beide ouders betekent dat je je kind helaas niet kunt aanmelden voor de workshop.

Bekijk de website van De Kinderen Scheiden Mee voor meer informatie over het programma. De medewerkers van het CJG zijn erkend coach van deze methode.

In het voorjaar van 2021 wordt er een workshop aangeboden voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Aanmelden kan via het aanmeldformulier wat te vinden is via onderstaande links.

Kinderworkshop (Dinsdagmiddag 1 juni van 14:00-17:15) & Ouderbijeenkomst (Dinsdagavond 25 mei van 19:30-21:00). - Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Praktische informatie

Kosten? Gratis
Locatie? CJG Barneveld (Wilhelminastraat 10, Barneveld)

Vergelijk hulpaanbod