Kinderclub Billy Boem

Geplaatst: 5 januari 2021

Logo Kinderclub Billy Boem

Billy Boem Kinderclub is er voor kinderen van 8-12 jaar, die steun nodig hebben. Extra steun, omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen.

Bijvoorbeeld door een ouder, broertje of zusje die ernstig ziek is. Ouders die uit elkaar gaan. Veel ruzie in het gezin. Of door iemand die overlijdt. De thuissituatie is daardoor anders dan bij de andere kinderen in hun klas.

In elk gezin zijn wel eens problemen, maar in sommige gezinnen zijn de problemen heftiger en duren ze langer. Niet ieder gezin beschikt dan over een vangnet om de zorg te delen of steun en hulp te krijgen. Voor die gezinnen is er de Billy Boem Kinderclub.

Wat doet de Billy Boem Kinderclub?

Kinderen komen tien weken na schooltijd naar de Billy Boem Kinderclub (in de vakanties is er geen club). Hier merken kinderen dat ze niet de enige zijn waar het er thuis anders aan toe gaat dan bij andere kinderen. De kinderen leren dat het niet door hen komt wat er thuis gebeurt. Ze leren hun eigen gevoelens te herkennen en te uiten. Elke week luisteren de kinderen naar een verhaal over Billy Boem en Samira. Zij maken thuis ook van alles mee. Met elkaar praten de kinderen daarover samen door. Naast praten, worden ook vragen van kinderen beantwoord, vaardigheden geoefend en tips gegeven en wordt er elke week tijd besteed aan ontspanning en weer even kind kunnen zijn.

Aan het eind van de club is er voor ouders, familie en vrienden een tentoonstelling om alles wat de kinderen gemaakt en geleerd hebben te laten zien.

Ook voor ouders!

Billy Boem is niet alleen voor kinderen. Ook voor ouders zijn er drie bijeenkomsten. Ouders horen wat de kinderen in de groep doen en waarom. Het is voor kinderen belangrijk om te weten dat ouders het goed vinden wat ze doen. Verder worden zaken in de opvoeding besproken waar ouders tegenaan lopen en wordt naar een oplossing gezocht. We praten over aandacht hebben voor uw kind, ook als u hoofd daar niet naar staat. Hoe vertelt u wat er aan de hand is? En hoe gaan kinderen daarmee om? De ouderbijeenkomsten zijn ook bedoeld om antwoorden te geven op vragen die u heeft.

Als u denkt dat de Billy Boem Kinderclub iets voor uw kind is, dan kunt u uw kind aanmelden. Een medewerker maakt een afspraak voor een kennismaking.

Praktische informatie
De kinderclub bestaat uit 10 kinderbijeenkomsten en 3 ouderbijeenkomsten van 15.30 tot 17.00 op een doordeweekse middag.

In het najaar van 2021 zal er weer een Billy Boem Kinderclub worden georganiseerd. De data van de club zullen later dit jaar worden vastgesteld. Bij interesse is het al wel mogelijk om aan te melden. Dit kan op de aanmeldpagina.

Vergelijk hulpaanbod