Kinderzwerfboek-station bij het CJG Barneveld

Geplaatst: 23 augustus 2018

Logo Kinderzwerfboek

Sinds juni 2018 heeft het CJG een Kinderzwerfboek-station, een kast met kinderzwerfboeken.
Het idee van Kinderzwerfboek is eenvoudig: kinderboeken met een zwerfsticker mogen (gratis) meegenomen worden om te lezen. Daarna laat je het boek weer verder zwerven.

Zwerfboeken kunnen ingeleverd worden bij een kinderzwerfboek-station. Maar mag ook doorgegeven worden aan een vriend of vriendinnetje die het graag wil lezen. Of bij de kinderboerderij, zwembad of buurthuis. Soms liggen er zwerfboeken bij de tandarts of bij de dokter. Er zijn ook wel eens zwerfboeken gestopt in een kinderfietstas. Belangrijkste is dat het boek blijft zwerven en niet in een boekenkast blijft staan.

“Nieuwe” zwerfboeken kunnen ingeleverd worden bij het CJG waar we ze voorzien van een zwerfsticker en een code.

Lezen belangrijk? Nog steeds verlaat 15% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school. Kinderen die lezen hebben meer kans op een goede toekomst en om niet in een armoede situatie te raken. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen en is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Voor informatie: Ina van der Giessen 06-23411081 of ivdgiessen@cjgbarneveld.nl of www.kinderzwerfboek.nl