MaDiWoDoVrZaZo
 01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ontmoetingsochtenden voor ouders van jonge kinderen Voorthuizen

Ontmoetingsochtenden voor ouders van jonge kinderen Voorthuizen

  21 augustus 2019
Tijdens de ontmoetingsochtend kun je binnenlopen voor een kopje koffie of thee, een gesprekje met andere ouders en met jouw vragen op het...

Spelgroep kinderen verstandelijke beperking

  26 augustus 2019
De spelgroep is speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking en vindt plaats op zorgboerderij Eck-stra. Een deel van de tijd zullen er...

kookgroepje

  27 augustus 2019
Tijdens het kookgroepje wordt met de groep een lekkere maaltijd gemaakt en wordt er daarna gezellig samen gegeten.

Voorlichtingsavond Zwanger-zijn

  29 augustus 2019
Tijdens deze voorlichtingsavond komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: gezonde voeding ongemakken en kwaaltjes wat kun je...

Foto van een zwemmer onder water

Veiligheidswaarschuwing peuterzwemband Decathlon

Winkelketen Decathlon roept een zitband voor peuters terug naar de winkel. De zwemband is tot half juli 2019 bij Decathlon verkocht.

Hulpaanbod CJG Barneveld

Hulpaanbod CJG Barneveld

Het CJG Barneveld biedt op verschillende manieren hulp aan kind en gezin. We ondersteunen graag wanneer er vragen zijn over opgroeien en opvoeden. Op zoek naar hulp? Bekijk welk aanbod bij jou past.

Foto: Vrouw opent deur van spreekkamer

Elke werkdag gratis inloopspreekuur

Elke werkdag (behalve op woensdag en tijdens vakanties) van 9.00-12.00 is er een inloopspreekuur in het CJG in Barneveld. Vanaf 22 juli tot en met 30 augustus is er geen inloopspreekuur. Wel is het CJG tussen 09:00 en 12:00 bereikbaar voor vragen via 0342-414816.

Najaarsaanbod Cursussen & Trainingen CJG Barneveld

Najaarsoverzicht Cursussen & Trainingen CJG Barneveld

Komend najaar verzorgt het CJG Barneveld weer veel cursussen en trainingen voor jong en oud!

Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Een goede relatie met je partner onderhouden is niet vanzelfsprekend. Helaas scheiden er meer mensen dan ooit. Om echtscheidingen te voorkomen óf de gevolgen ervan zo veel mogelijk te beperken, is de campagne 'Maak je hart voor je relatie' in het leven geroepen.

Een vader en kind lopen richting een meeroever

Steeds minder mensen blijven thuis voor zorgtaken

Het aantal mensen dat niet kan of wil werken vanwege zorg voor gezin of huishouden, nam in 10 jaar tijd met bijna een derde af.

Een kind in de dierentuin leunt met beide handen tegen een aquarium aan

Dagje uit steeds duurder

Gezinnen betalen steeds meer voor een dagje uit. Voor musea en dierentuinen is het entreegeld nu 17 procent hoger dan 5 jaar geleden.

CJG Medewerkers getraind in de methode: "De kinderen scheiden mee"

CJG Medewerkers getraind in de methode "De kinderen scheiden mee"

Vorige week zijn alle schoolmaatschappelijk werkers en ambulant gezinsondersteuners getraind in het programma "De kinderen scheiden mee", het zandkastelenprogramma. Een preventief programma dat wordt aangeboden om kinderen van ouders in scheiding de extra aandacht te geven die zij zo hard nodig hebben.

CJG Connect zoekt 4 nieuwe vrijwilligersgezinnen

CJG Connect zoekt een nieuw vrijwilligersgezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld is op zoek naar een nieuw vrijwilligersgezin voor CJG Connect. Een vrijwilligersgezin zet voor een kortere of langere periode op afgesproken tijden de deur open voor een kind dat een betrouwbare en gezellige plek nodig heeft.

Kinderzwerfboek-station bij het CJG Barneveld

Kinderzwerfboek-station bij het CJG Barneveld

Sinds juni 2018 heeft het CJG een Kinderzwerfboek-station, een kast met kinderzwerfboeken. Het idee van Kinderzwerfboek is eenvoudig: kinderboeken met een zwerfsticker mogen (gratis) meegenomen worden om te lezen. Daarna laat je het boek weer verder zwerven.

Niet Pluis

Signaleren Niet Pluis

Onze samenleving is de laatste jaren flink veranderd. Voor het bieden van informele ondersteuning aan (kwetsbare) mensen wordt meer en meer een beroep gedaan op de directe omgeving (familie, buren, collega’s, vrienden, bekenden, vrijwilligers, teamleden van de sportvereniging, koorleden o.i.d.)

MDO

Multidisciplinair overleg Jonge Kind

Sinds dit voorjaar is het project vroegsignalering gestart in Barneveld. Doel van dit project is om vroegtijdig zorgen te kunnen bespreken over het opgroeien van kinderen in de leeftijd van 0- 4 jaar. Dit wordt onder meer gedaan door het Multidisciplinair overleg Jonge Kind dat maandelijks wordt gehouden.

Aanpak Jeugdobesitas in Barneveld

Aanpak Jeugdobesitas in Barneveld

Jeugdobesitas is een toenemend probleem, de aanpak ervan staat hoog op de politieke agenda in Barneveld. Op dit moment is er een regiegroep jeugdobesitas actief in Barneveld.