Agenda

MaDiWoDoVrZaZo
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Kookgroepje

  10 augustus 2021
Tijdens het kookgroepje wordt met de groep een lekkere maaltijd gemaakt en wordt er daarna gezellig samen gegeten.

Lees meer

ZwangerTotaal

   2 september 2021
Actief bewegen én weten hoe je je lichaam moet belasten staat daarom centraal in de groepsprogramma's van ZwangerTotaal.

Lees meer

Borstvoedingscursus

   6 september 2021
De bijeenkomsten zijn van 19.30 –  21.30 uur in Medisch Centrum de Burgt, 2e verdieping. De cursus is 2 avonden. De eerste avond is op de...

Lees meer

Nieuws en Blogs

2 kinderen steken 5 vingers op. Ze zitten beide onder de verf

Blog: Geef me de Vijf!

Verschillende medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld vertellen door middel van een blog over hun werk of wat hen bezighoudt. Vandaag is dat Sifra van der Weijde, als ambulant gezinsondersteuner verbonden aan het CJG Barneveld.

Vader met zoon in bos. Alleen de benen en schoenen zijn zichtbaar.

Maatregelen CJG i.v.m. Coronavirus

Wij informeren je, door middel van dit bericht, welke gevolgen (de uitbraak van) het coronavirus heeft voor de dienstverlening van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Een vader leest een boekje voor aan zijn peuter

Campagne Kansrijke start: 'Mamaliefde en papaliefde is...'

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld besteedt de komende periode aandacht aan de landelijke campagne ‘Mamaliefde is…’ en ‘Papaliefde is…’. De campagne roept ouders op om hun zorgen rond bijvoorbeeld financiën, relatie en wonen met hun zorgverlener (zoals huisarts, verloskundige of het CJG Barneveld) te bespreken.

Foto: Vrouw opent deur van spreekkamer

Elke werkdag gratis inloopspreekuur

Om goed bereikbaar te zijn voor iedereen met vragen over opvoeden en opgroeien organiseert het CJG elke werkdag gratis inloopspreekuren. In dit bericht zie je op welke manier je ons kunt bereiken.

Lachende peuter

Hulpaanbod CJG Barneveld

Het CJG Barneveld biedt op verschillende manieren hulp aan kind en gezin. We ondersteunen graag wanneer er vragen zijn over opgroeien en opvoeden. Op zoek naar hulp? Bekijk welk aanbod bij jou past.

Kind op de wip buiten

CJG @Home zoekt vrijwilligers

CJG @Home(voorheen Home-Start) wil een steuntje in de rug bieden aan gezinnen die een lastige periode doormaken. Daarbij zetten vrijwilligers hun eigen ervaring en kwaliteiten in; een luisterend oor, praktische hulp, tijd en aandacht. Door toenemende vraag naar ondersteuning van @Home willen we graag ons vrijwilligersteam uitbreiden.

Logo Be Active

Be Active Gemeente Barneveld

Be Active Gemeente Barneveld organiseert gedurende het jaar verschillende sport-, spel- en beweegactiviteiten voor jong en oud!

Foto: Twee kinderen worden voorgelezen door een ouder.

Multidisciplinair overleg Jonge Kind

Het MDO is een maandelijks overleg waarin jonge kinderen (van 0 tot 4 jaar) worden besproken om-dat bijvoorbeeld ouders vragen of zorgen hebben op het gebied van opgroeien en opvoeden.

Logo: Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Een goede relatie met je partner onderhouden is niet vanzelfsprekend. Helaas scheiden er meer mensen dan ooit. Om echtscheidingen te voorkomen óf de gevolgen ervan zo veel mogelijk te beperken, is de campagne 'Maak je hart voor je relatie' in het leven geroepen.

Logo Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek-station bij het CJG Barneveld

Sinds juni 2018 heeft het CJG een Kinderzwerfboek-station, een kast met kinderzwerfboeken. Het idee van Kinderzwerfboek is eenvoudig: kinderboeken met een zwerfsticker mogen (gratis) meegenomen worden om te lezen. Daarna laat je het boek weer verder zwerven.

Logo: Niet Pluis? Komt in Actie!

Signaleren Niet Pluis

Onze samenleving is de laatste jaren flink veranderd. Voor het bieden van informele ondersteuning aan (kwetsbare) mensen wordt meer en meer een beroep gedaan op de directe omgeving (familie, buren, collega’s, vrienden, bekenden, vrijwilligers, teamleden van de sportvereniging, koorleden o.i.d.)