Agenda

MaDiWoDoVrZaZo
 0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Weerbaarheidstraining

  12 mei 2021
Dit is een sociale weerbaarheidstraining. Door fysieke spelletjes en het bespreekbaar maken van thema's worden kinderen zich bewust van hun eigen...

Lees meer

ZwangerTotaal

  13 mei 2021
Actief bewegen én weten hoe je je lichaam moet belasten staat daarom centraal in de groepsprogramma's van ZwangerTotaal.

Lees meer

Nieuws en Blogs

Een tiener maakt huiswerk aan een bureau in de bibliotheek

Blog: Zonder ‘rhythm’ krijg je de ‘blues’

Verschillende medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld vertellen door middel van een blog over hun werk of wat hen bezighoudt. Vandaag is dat Marinka Brandwijk, als schoolmaatschappelijk werker verbonden aan het CJG Barneveld.

Een vader leest een boekje voor aan zijn peuter

Campagne Kansrijke start: 'Mamaliefde en papaliefde is...'

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld besteedt de komende periode aandacht aan de landelijke campagne ‘Mamaliefde is…’ en ‘Papaliefde is…’. De campagne roept ouders op om hun zorgen rond bijvoorbeeld financiën, relatie en wonen met hun zorgverlener (zoals huisarts, verloskundige of het CJG Barneveld) te bespreken.

Foto: Vrouw opent deur van spreekkamer

Elke werkdag gratis inloopspreekuur

Om goed bereikbaar te zijn voor iedereen met vragen over opvoeden en opgroeien organiseert het CJG elke werkdag gratis inloopspreekuren. In dit bericht zie je op welke manier je ons kunt bereiken.

Lachende peuter

Hulpaanbod CJG Barneveld

Het CJG Barneveld biedt op verschillende manieren hulp aan kind en gezin. We ondersteunen graag wanneer er vragen zijn over opgroeien en opvoeden. Op zoek naar hulp? Bekijk welk aanbod bij jou past.

Kind op de wip buiten

CJG @Home zoekt vrijwilligers

CJG @Home(voorheen Home-Start) wil een steuntje in de rug bieden aan gezinnen die een lastige periode doormaken. Daarbij zetten vrijwilligers hun eigen ervaring en kwaliteiten in; een luisterend oor, praktische hulp, tijd en aandacht. Door toenemende vraag naar ondersteuning van @Home willen we graag ons vrijwilligersteam uitbreiden.

Foto: Twee kinderen worden voorgelezen door een ouder.

Multidisciplinair overleg Jonge Kind

Het MDO is een maandelijks overleg waarin jonge kinderen (van 0 tot 4 jaar) worden besproken om-dat bijvoorbeeld ouders vragen of zorgen hebben op het gebied van opgroeien en opvoeden.

Logo: Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Een goede relatie met je partner onderhouden is niet vanzelfsprekend. Helaas scheiden er meer mensen dan ooit. Om echtscheidingen te voorkomen óf de gevolgen ervan zo veel mogelijk te beperken, is de campagne 'Maak je hart voor je relatie' in het leven geroepen.

Logo Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek-station bij het CJG Barneveld

Sinds juni 2018 heeft het CJG een Kinderzwerfboek-station, een kast met kinderzwerfboeken. Het idee van Kinderzwerfboek is eenvoudig: kinderboeken met een zwerfsticker mogen (gratis) meegenomen worden om te lezen. Daarna laat je het boek weer verder zwerven.

Logo: Niet Pluis? Komt in Actie!

Signaleren Niet Pluis

Onze samenleving is de laatste jaren flink veranderd. Voor het bieden van informele ondersteuning aan (kwetsbare) mensen wordt meer en meer een beroep gedaan op de directe omgeving (familie, buren, collega’s, vrienden, bekenden, vrijwilligers, teamleden van de sportvereniging, koorleden o.i.d.)