Menu
MaDiWoDoVrZaZo
 010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Spelgroep kinderen verstandelijke beperking

   1 juni 2020
De spelgroep is speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking en vindt plaats op zorgboerderij Eck-stra. Een deel van de tijd zullen er...

Lees meer

BereFit

   1 juni 2020
BereFit is een beweegprogramma voor kinderen van 4 t/m 7 jaar met overgewicht. Het programma duurt 12 weken, waarin uw kind met behulp van leuke...

Lees meer

Kidsfit

   1 juni 2020
Kidsfit is een multidisciplinair beweegprogramma voor kinderen met overgewicht, waarbij wordt gewerkt aan de volgende drie pijlers: Lichamelijke...

Lees meer

kookgroepje

   2 juni 2020
Tijdens het kookgroepje wordt met de groep een lekkere maaltijd gemaakt en wordt er daarna gezellig samen gegeten.

Lees meer
Jongere met telefoon

CJG Webinar over pubers

Donderdag 28 mei heeft het CJG een webinar georganiseerd met het onderwerp: info@gebruiksaanwijzingpubers. Voor alle geïnteresseerden is de webinar tot 27 juni 2020 terug te kijken.

Logo CJG op brief

Maatregelen CJG i.v.m. Coronavirus

Wij informeren u, door middel van dit bericht, welke gevolgen (de uitbraak van) het coronavirus heeft voor de dienstverlening van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Foto: Vrouw opent deur van spreekkamer

Elke werkdag gratis inloopspreekuur

Nieuw: Avondspreekuur op dinsdag- en donderdagavond. Om goed bereikbaar te zijn voor iedereen met vragen over opvoeden en opgroeien proberen we als CJG zo goed mogelijk bereikbaar te zijn. Hieronder zie je op welke manier je ons kunt bereiken.

2 balancerende voeten op een turnbrug.

Blog: Morgen weer een dag

Verschillende medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld vertellen door middel van een blog over hun werk of wat hen bezighoudt. Deze keer is dat Arjan Kim, als ambulant gezinsondersteuner en schoolmaatschappelijk werker ISK verbonden aan het CJG Barneveld.

Meisje maakt huiswerk aan tafel

Tips & Tricks: Het coronavirus en thuiszittende kinderen

Door de coronamaatregelen is de kans groot dat je kind de komende weken thuis zit. Misschien zit je met de vraag hoe je de komende weken als gezin goed doorkomt. We helpen je daarmee graag op weg. Deze pagina wordt de komende tijd meermaals bijgewerkt met nieuwe tips & tricks. Houd de pagina in de gaten en mis niets!

Kinderzwerfboek-station CJG Barneveld

Kinderzwerfboek-station CJG geopend ondanks Corona

Ondanks de beperkingen door het Coronavirus, is het kinderzwerfboek-station bij het CJG geopend. Het idee van Kinderzwerfboek is eenvoudig: kinderboeken met een zwerfsticker mogen (gratis) meegenomen worden om te lezen.

Kinderen met CJG Logo

Hulpaanbod CJG Barneveld

Het CJG Barneveld biedt op verschillende manieren hulp aan kind en gezin. We ondersteunen graag wanneer er vragen zijn over opgroeien en opvoeden. Op zoek naar hulp? Bekijk welk aanbod bij jou past.

Een jongen en een meisje van rond de 15 jaar staan buiten te praten bij een fiets.

Kinderen houden in coronatijd de moed erin

Onderzoek Kinderombudsvrouw: lockdown geeft soms spanningen, maar vaak is er juist minder stress thuis

2 jongeren in de middelbare schoolleeftijd

Nederlandse jongeren tevreden met hun leven

Band met ouders vaak goed, levensstijl kan beter

Kindertekening van twee verdrietige ouders

Minisymposium 'Kind & Echtscheiding'

Op 24 september van 09:00-14:00 organiseert het CJG Barneveld, net als voorgaande jaren, het symposium “Kind en Echtscheiding”. Voor het eerst trekken we dit jaar samen op met BVD advocaten te Barneveld als medeorganisator.

Kind op de wip buiten

CJG @Home zoekt vrijwilligers

CJG @Home(voorheen Home-Start) wil een steuntje in de rug bieden aan gezinnen die een lastige periode doormaken. Daarbij zetten vrijwilligers hun eigen ervaring en kwaliteiten in; een luisterend oor, praktische hulp, tijd en aandacht. Door toenemende vraag naar ondersteuning van @Home willen we graag ons vrijwilligersteam uitbreiden.

Logo Be Active

Be Active Gemeente Barneveld

Be Active Gemeente Barneveld organiseert gedurende het jaar verschillende sport-, spel- en beweegactiviteiten voor jong en oud!

Meisje fietsend langs een bloemenveld

Voorjaarsoverzicht Cursussen & Trainingen CJG Barneveld

Komend voorjaar verzorgt het CJG Barneveld weer veel cursussen en trainingen voor jong en oud!

Foto: Twee kinderen worden voorgelezen door een ouder.

Multidisciplinair overleg Jonge Kind

Het MDO is een maandelijks overleg waarin jonge kinderen (van 0 tot 4 jaar) worden besproken om-dat bijvoorbeeld ouders vragen of zorgen hebben op het gebied van opgroeien en opvoeden.

Logo: Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Een goede relatie met je partner onderhouden is niet vanzelfsprekend. Helaas scheiden er meer mensen dan ooit. Om echtscheidingen te voorkomen óf de gevolgen ervan zo veel mogelijk te beperken, is de campagne 'Maak je hart voor je relatie' in het leven geroepen.

Logo Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek-station bij het CJG Barneveld

Sinds juni 2018 heeft het CJG een Kinderzwerfboek-station, een kast met kinderzwerfboeken. Het idee van Kinderzwerfboek is eenvoudig: kinderboeken met een zwerfsticker mogen (gratis) meegenomen worden om te lezen. Daarna laat je het boek weer verder zwerven.

Logo: Niet Pluis? Komt in Actie!

Signaleren Niet Pluis

Onze samenleving is de laatste jaren flink veranderd. Voor het bieden van informele ondersteuning aan (kwetsbare) mensen wordt meer en meer een beroep gedaan op de directe omgeving (familie, buren, collega’s, vrienden, bekenden, vrijwilligers, teamleden van de sportvereniging, koorleden o.i.d.)

Vergelijk hulpaanbod