MaDiWoDoVrZaZo
 010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Weerbaarheidstraining

   1 oktober 2020
Dit is een sociale weerbaarheidstraining. Door fysieke spelletjes en het bespreekbaar maken van thema's worden kinderen zich bewust van hun eigen...

Lees meer

weerbaarheidstraining

   1 oktober 2020
weerbaarheidstraining

Lees meer

ZwangerTotaal

   1 oktober 2020
Actief bewegen én weten hoe je je lichaam moet belasten staat daarom centraal in de groepsprogramma's van ZwangerTotaal.

Lees meer

Borstvoedingscursus

   1 oktober 2020
De bijeenkomsten zijn van 19.30 –  21.30 uur in Medisch Centrum de Burgt, 2e verdieping. De cursus is 2 avonden. De eerste avond is op de...

Lees meer
Logo CJG op brief

Maatregelen CJG i.v.m. Coronavirus

Wij informeren je, door middel van dit bericht, welke gevolgen (de uitbraak van) het coronavirus heeft voor de dienstverlening van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

4 kinderen lezen samen een boek

Aan de slag met druk en opstandig gedrag!

Laat je kind (4-12 jaar) vaak druk en/of opstandig gedrag zien? Met het nieuwe zelfhulp ouderprogramma "Aan de Slag met Druk en Opstandig Gedrag" leren ouders zelfstandig technieken aan voor de omgang met druk en opstandig gedrag van hun kind. Je kunt je hier nu voor aanmelden!

Kind loopt op een open veld.

Blog: Diagnostisch Onderzoek

Verschillende medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld vertellen door middel van een blog over hun werk of wat hen bezighoudt. Vandaag is dat Gerdien Teekens, als ambulant hulpverlener verbonden aan het CJG Barneveld.

Foto: Vrouw opent deur van spreekkamer

Elke werkdag gratis inloopspreekuur

Om goed bereikbaar te zijn voor iedereen met vragen over opvoeden en opgroeien organiseert het CJG elke werkdag gratis inloopspreekuren. Hieronder zie je op welke manier je ons kunt bereiken.

Peuter spelend in bladeren

Najaarsoverzicht Cursussen & Trainingen CJG Barneveld

Komend najaar organiseert het CJG Barneveld de volgende cursussen en trainingen.

Kinderen met CJG Logo

Hulpaanbod CJG Barneveld

Het CJG Barneveld biedt op verschillende manieren hulp aan kind en gezin. We ondersteunen graag wanneer er vragen zijn over opgroeien en opvoeden. Op zoek naar hulp? Bekijk welk aanbod bij jou past.

Een jongen in de basisschoolleeftijd zit op de vloer, tegen de muur aan, met opgetrokken knieën en met zijn hoofd in zijn armen

Kindertelefoon: 'Meer meldingen digitaal pesten'

Corona-schoolsluiting is oorzaak volgens de telefonische hulplijn

Een boterham belegd met geprakte avocado en veldsla

Kind met gezonde schoollunch minder zwaar

Gezond eten en extra bewegen op school gaat overgewicht én pesten tegen

Kind op de wip buiten

CJG @Home zoekt vrijwilligers

CJG @Home(voorheen Home-Start) wil een steuntje in de rug bieden aan gezinnen die een lastige periode doormaken. Daarbij zetten vrijwilligers hun eigen ervaring en kwaliteiten in; een luisterend oor, praktische hulp, tijd en aandacht. Door toenemende vraag naar ondersteuning van @Home willen we graag ons vrijwilligersteam uitbreiden.

Logo Be Active

Be Active Gemeente Barneveld

Be Active Gemeente Barneveld organiseert gedurende het jaar verschillende sport-, spel- en beweegactiviteiten voor jong en oud!

Foto: Twee kinderen worden voorgelezen door een ouder.

Multidisciplinair overleg Jonge Kind

Het MDO is een maandelijks overleg waarin jonge kinderen (van 0 tot 4 jaar) worden besproken om-dat bijvoorbeeld ouders vragen of zorgen hebben op het gebied van opgroeien en opvoeden.

Logo: Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Een goede relatie met je partner onderhouden is niet vanzelfsprekend. Helaas scheiden er meer mensen dan ooit. Om echtscheidingen te voorkomen óf de gevolgen ervan zo veel mogelijk te beperken, is de campagne 'Maak je hart voor je relatie' in het leven geroepen.

Logo Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek-station bij het CJG Barneveld

Sinds juni 2018 heeft het CJG een Kinderzwerfboek-station, een kast met kinderzwerfboeken. Het idee van Kinderzwerfboek is eenvoudig: kinderboeken met een zwerfsticker mogen (gratis) meegenomen worden om te lezen. Daarna laat je het boek weer verder zwerven.

Logo: Niet Pluis? Komt in Actie!

Signaleren Niet Pluis

Onze samenleving is de laatste jaren flink veranderd. Voor het bieden van informele ondersteuning aan (kwetsbare) mensen wordt meer en meer een beroep gedaan op de directe omgeving (familie, buren, collega’s, vrienden, bekenden, vrijwilligers, teamleden van de sportvereniging, koorleden o.i.d.)

Vergelijk hulpaanbod