MaDiWoDoVrZaZo
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ontmoetingsochtenden voor ouders van jonge kinderen Voorthuizen

Ontmoetingsochtenden voor ouders van jonge kinderen Voorthuizen

  17 juli 2019
Tijdens de ontmoetingsochtend kun je binnenlopen voor een kopje koffie of thee, een gesprekje met andere ouders en met jouw vragen op het...

Voorlichtingsavond Zwanger-zijn

  18 juli 2019
Tijdens deze voorlichtingsavond komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: gezonde voeding ongemakken en kwaaltjes wat kun je...

Spelgroep kinderen verstandelijke beperking

  22 juli 2019
De spelgroep is speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking en vindt plaats op zorgboerderij Eck-stra. Een deel van de tijd zullen er...

kookgroepje

  30 juli 2019
Tijdens het kookgroepje wordt met de groep een lekkere maaltijd gemaakt en wordt er daarna gezellig samen gegeten.

Hulpaanbod CJG Barneveld

Hulpaanbod CJG Barneveld

Het CJG Barneveld biedt op verschillende manieren hulp aan kind en gezin. We ondersteunen graag wanneer er vragen zijn over opgroeien en opvoeden. Op zoek naar hulp? Bekijk welk aanbod bij jou past.

Inloopspreekuur

Elke werkdag gratis inloopspreekuur

Elke werkdag (behalve op woensdag) van 9.00-12.00 is er een inloopspreekuur in het CJG in Barneveld. Ook Voorthuizen en Kootwijkerbroek bieden wekelijks een spreekuur. Tijdens het inloopspreekuur kun je terecht met al je vragen over opvoeden, opgroeien en gezinsondersteuning.

Najaarsaanbod Cursussen & Trainingen CJG Barneveld

Najaarsoverzicht Cursussen & Trainingen CJG Barneveld

Komend najaar verzorgt het CJG Barneveld weer veel cursussen en trainingen voor jong en oud!

Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Een goede relatie met je partner onderhouden is niet vanzelfsprekend. Helaas scheiden er meer mensen dan ooit. Om echtscheidingen te voorkomen óf de gevolgen ervan zo veel mogelijk te beperken, is de campagne 'Maak je hart voor je relatie' in het leven geroepen.

Foto van een meisje in een ondiep zwembad

Poedel veilig!

Kinderen tussen de 0 en 4 jaar lopen het grootste risico om te verdrinken. Vaak gebeurt dit in en om het huis, zoals in bad of in de tuin. Het advies: blijf (heel) dicht in de buurt van je kind en zorg dat je je kind altijd kunt zien.

Foto van een meisje dat haar ID laat zien.

Overheid waarschuwt tieners voor ID-fraude

De overheid waarschuwt jongeren voor de gevolgen van het lenen, uitlenen of vervalsen van een ID-kaart. De campagne Eerlijk over je ID wordt o.a. gevoerd via influencers op social media.

CJG Connect zoekt 4 nieuwe vrijwilligersgezinnen

CJG Connect zoekt 5 nieuwe vrijwilligersgezinnen

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld is op zoek naar nieuwe vrijwilligers(gezinnen) voor CJG-Connect. Een vrijwilligersgezin zet voor een kortere of langere periode op afgesproken tijden de deur open voor een kind dat een betrouwbare en gezellige plek nodig heeft.

Blog - Opvoeden een Makkie!

Blog - Opvoeden een Makkie!

Verschillende medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld vertellen door middel van een blog over hun werk of wat hen bezighoudt. Vandaag is dat Arjan Kim, als ambulant werker en schoolmaatschappelijk werker ISK (Internationale Schakelklas) verbonden aan het CJG Barneveld.

Kinderzwerfboek-station bij het CJG Barneveld

Kinderzwerfboek-station bij het CJG Barneveld

Sinds juni 2018 heeft het CJG een Kinderzwerfboek-station, een kast met kinderzwerfboeken. Het idee van Kinderzwerfboek is eenvoudig: kinderboeken met een zwerfsticker mogen (gratis) meegenomen worden om te lezen. Daarna laat je het boek weer verder zwerven.

Niet Pluis

Signaleren Niet Pluis

Onze samenleving is de laatste jaren flink veranderd. Voor het bieden van informele ondersteuning aan (kwetsbare) mensen wordt meer en meer een beroep gedaan op de directe omgeving (familie, buren, collega’s, vrienden, bekenden, vrijwilligers, teamleden van de sportvereniging, koorleden o.i.d.)

MDO

Multidisciplinair overleg Jonge Kind

Sinds dit voorjaar is het project vroegsignalering gestart in Barneveld. Doel van dit project is om vroegtijdig zorgen te kunnen bespreken over het opgroeien van kinderen in de leeftijd van 0- 4 jaar. Dit wordt onder meer gedaan door het Multidisciplinair overleg Jonge Kind dat maandelijks wordt gehouden.

Aanpak Jeugdobesitas in Barneveld

Aanpak Jeugdobesitas in Barneveld

Jeugdobesitas is een toenemend probleem, de aanpak ervan staat hoog op de politieke agenda in Barneveld. Op dit moment is er een regiegroep jeugdobesitas actief in Barneveld.