MaDiWoDoVrZaZo
 0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ontmoetingsochtenden voor ouders van jonge kinderen Voorthuizen

Ontmoetingsochtenden voor ouders van jonge kinderen Voorthuizen

  19 juni 2019
Tijdens de ontmoetingsochtend kun je binnenlopen voor een kopje koffie of thee, een gesprekje met andere ouders en met jouw vragen op het...

Mama Café in Ontmoetingscentrum Bronveld

Mama Café in Ontmoetingscentrum Bronveld

  24 juni 2019
Elke laatste maandagochtend van de maand is het tijd voor het Mama Café in de Bloemenbuurt! Van 9.30-11.30 uur staan de deuren van...

Spelgroep kinderen verstandelijke beperking

  24 juni 2019
De spelgroep is speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking en vindt plaats op zorgboerderij Eck-stra. Een deel van de tijd zullen er...

Kinderen van gescheiden ouders (9 t/m 12 jaar)

  25 juni 2019
De groep is bestemd voor kinderen die het moeilijk vinden om te gaan met de scheiding of de gevolgen van die scheiding. Mogelijke problemen kunnen...

Inloopspreekuur

Elke werkdag gratis inloopspreekuur

Elke werkdag (behalve op woensdag) van 9.00-12.00 is er een inloopspreekuur in het CJG in Barneveld. Ook Voorthuizen en Kootwijkerbroek bieden wekelijks een spreekuur. Tijdens het inloopspreekuur kun je terecht met al je vragen over opvoeden, opgroeien en gezinsondersteuning.

Najaarsaanbod Cursussen & Trainingen CJG Barneveld

Najaarsoverzicht Cursussen & Trainingen CJG Barneveld

Komend najaar verzorgt het CJG Barneveld weer veel cursussen en trainingen voor jong en oud!

Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Campagne 'Maak je hart voor je relatie'

Een goede relatie met je partner onderhouden is niet vanzelfsprekend. Helaas scheiden er meer mensen dan ooit. Om echtscheidingen te voorkomen óf de gevolgen ervan zo veel mogelijk te beperken, is de campagne 'Maak je hart voor je relatie' in het leven geroepen.

'Het CJG Barneveld zet zich in voor sterke relaties'

'Het CJG Barneveld zet zich in voor sterke relaties'

Het Nederlands Dagblad publiceerde onlangs een artikel over het voorkomen van echtscheidingen. Directeur van het CJG, Karina van Triest, vertelde wat het CJG doet rondom dit thema.

Foto van een kind in de modder

Vies worden mag op ModderDag

Vrijdag 28 juni is het weer ModderDag! Wroeten in de modder, blubberkastelen bouwen en lekker vies worden; het mag allemaal.

Foto van spelende kinderen

15% van de kinderen speelt nooit buiten

Uit een enquête onder ruim 6000 ouders blijkt dat 15% van de kinderen nooit buiten speelt. Jantje Beton noemt de resultaten 'alarmerend'.

CJG Connect zoekt 4 nieuwe vrijwilligersgezinnen

CJG Connect zoekt 4 nieuwe vrijwilligersgezinnen

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld is op zoek naar nieuwe vrijwilligers(gezinnen) voor CJG-Connect. Een vrijwilligersgezin zet voor een kortere of langere periode op afgesproken tijden de deur open voor een kind dat een betrouwbare en gezellige plek nodig heeft.

Afbeelding van een speen

Veiligheidswaarschuwingen speenkoord en kinderservies

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor speenkoorden van Chewies en melamine kinderservies van Zeeman.

Blog - Opvoeden een Makkie!

Blog - Opvoeden een Makkie!

Verschillende medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld vertellen door middel van een blog over hun werk of wat hen bezighoudt. Vandaag is dat Arjan Kim, als ambulant werker en schoolmaatschappelijk werker ISK (Internationale Schakelklas) verbonden aan het CJG Barneveld.

Kinderzwerfboek-station bij het CJG Barneveld

Kinderzwerfboek-station bij het CJG Barneveld

Sinds juni 2018 heeft het CJG een Kinderzwerfboek-station, een kast met kinderzwerfboeken. Het idee van Kinderzwerfboek is eenvoudig: kinderboeken met een zwerfsticker mogen (gratis) meegenomen worden om te lezen. Daarna laat je het boek weer verder zwerven.

Niet Pluis

Signaleren Niet Pluis

Onze samenleving is de laatste jaren flink veranderd. Voor het bieden van informele ondersteuning aan (kwetsbare) mensen wordt meer en meer een beroep gedaan op de directe omgeving (familie, buren, collega’s, vrienden, bekenden, vrijwilligers, teamleden van de sportvereniging, koorleden o.i.d.)

Aanpak Jeugdobesitas in Barneveld

Aanpak Jeugdobesitas in Barneveld

Jeugdobesitas is een toenemend probleem, de aanpak ervan staat hoog op de politieke agenda in Barneveld. Op dit moment is er een regiegroep jeugdobesitas actief in Barneveld.

MDO

Multidisciplinair overleg Jonge Kind

Sinds dit voorjaar is het project vroegsignalering gestart in Barneveld. Doel van dit project is om vroegtijdig zorgen te kunnen bespreken over het opgroeien van kinderen in de leeftijd van 0- 4 jaar. Dit wordt onder meer gedaan door het Multidisciplinair overleg Jonge Kind dat maandelijks wordt gehouden.